BRZI RUČAK PETKOM

Zavirite u smočnicu, danas kuhamo omiljenu tjesteninu u umaku od rajčice i tune

 Lilechka75
Tjestenina s tunom uvijek je dobar odabir za ručak za vrijeme užurbanog radnog tjedna

Trebat će vam:

2 konzerve tune
200 ml pelata
2 režnja češnjaka
1 glavica luka
Bosiljak, origano i timijan po želji
Prstohvat šećera
Ribani sir po želji
Sol, papar
Tjestenina po želji

Priprema:

Na malo maslinovog ulja zažutite luk pa mu dodajte češnjak. Ubacite i dvije konzerve ocijeđene tune. Prijajte jednu minutu pa dodajte pelate. Odmah začinite soli, paprom, šećerom i začinskim biljem, stavite kuhati tjesteninu i pustite da se umak krčka. Kada je gotov, pomiješajte ga s tjesteninom i pospite sirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2024 00:20