zabavno i edukativno

Želite li naučiti kako ispravno fermentirati namirnice? Onda morate otići na jednu od ovih radionica!

 Tatiana Galic/

Sljedeći tjedan počinje niz zabavnih i edukativnih radionica na temu fermentacije, na kojima možete naučiti više o ovoj drevnoj metodi očuvanja hrane koja donosi brojne koristi za zdravlje. Radionice koje će vam otkriti što je to fermentacija, zašto je ključna za vaše zdravlje i kako ju lako primijeniti u svakodnevnom životu, održavat će se jednom mjesečno u prostoru studija V8 u Vodnikovoj 8/1 pod vodstvom Sendy Osmičević.

image

Sendy Osmičević

Berislava Picek/Cropix
image
Doris Fatur/

Prva radionica na rasporedu je u četvrtak, 26. rujna, s početkom u 18 h, a na njoj će svi zainteresirani, uz osnove fermentacije, moći naučiti i kako od ostatka voća i povrća napraviti prvi fermentirani proizvod. Započnite svoje putovanje kroz mikrosvijet okusa s češnjakom u medu, kombinacijom koja je sjajan saveznik u borbi protiv brojnih bolesti, te ciklinim kvasom, tradicionalnim slavenskim napitkom bogatim probioticima, antioksidansima, vitaminima i mineralima uključujući magnezij i vitamin B12. Do kraja godine imat ćete priliku pripremiti i probiotički ocat i imunobooster (24. listopada), doznati više o fermentaciji na suho (28. studenoga) i izraditi kimchi (19. prosinca).

image
Doris Fatur/
image
Doris Fatur/

Sendy Osmičević je najpoznatija kao osnivačica Društvene banke sjemena u Hrvatskoj i voditeljica projekata na temu održivosti i ekologije u neprofitnom sektoru, a među ostalim je i permakulturistica i edukatorica o fermentaciji hrane. Nakon što je pokrenula novi digitalni projekt Mikrosvijet okusa, u kojem dijeli praktične recepte i zanimljivosti o fermentaciji, potičući istraživanje okusa i novih perspektiva o viškovima hrane, započinje ovu seriju edukativnih radionica.

image
Tatiana Galic/
image
Tatiana Galic/

Kotizacija za radionicu iznosi 30 eura. Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 22:59