male tajne velikih majstora

Čuvate maslac u hladnjaku i u originalnom pakiranju? Ne biste smjeli, evo zašto

 /SHUTTERSTOCK

Maslac je jedan od onih sastojaka koje uvijek želite imati pri ruci za svaki potencijalni recept, a može se pohraniti na ovaj iznenađujući način za jednostavnu upotrebu.

Maslac je nezaobilazan kada radimo hrskave kroasane, kremasti pire krumpir ili najfinije kolače. Iako ljudi obično drže maslac u hladnjaku, to može otežati njegovo korištenje, ali postoji način da maslac ostane mekan. Naime, bolje je kad se čuva izvan hladnjaka. Maslac iz trgovine bit će dobar ako ga ostavite na sobnoj temperaturi u vašoj kuhinji. Međutim, važno je pokriti ga poklopcem. Razlog tome je sadržaj vlage u maslacu. Budući da maslac ima nizak sadržaj vlage, manja je vjerojatnost razvoja bakterija.

Drugi potencijalni razlog je to što ima malo ugljikohidrata i proteina. Bree Bell, registrirana dijetetičarka i stručnjakinja za sigurnost hrane, rekla je: "Maslac je siguran za jelo nakon što je držan na sobnoj temperaturi. Jedan od razloga zašto se ne kvari tako brzo kao drugi mliječni proizvodi na sobnoj temperaturi je to što ima malo ugljikohidrata i bjelančevina, koji su omiljeni izvori hrane plijesni i bakterija."

Ako se pravilno skladišti, maslac može trajati jedan do dva tjedna izvan hladnjaka. Maslac ne smijete ostaviti u originalnom omotu od voštanog papira jer se mogu stvoriti bakterije. Također se morate pobrinuti da je pohranjena daleko od sunčeve svjetlosti na vrućem danu. Temperatura iznad 21 stupnja Celzijusa prevruća je da maslac ostane vani, prenosi Klix.

U hladnjaku slani maslac ima rok trajanja od jednog do dva mjeseca. U zamrzivaču može stajati šest do devet mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 11:49