Budite iskreni, možete li zamisliti dan bez pećnice? Pripremu ukusnog ručka bez uporabe ovog kuhinjskog aparata? Danas vas otkrivamo trik koji čak ni iskusne domaćice ne znaju, a koji je jako koristan. Otkrili su ga profesionalni kuhari, a domaćice diljem svijeta su ostale u šoku kada su ga saznale. Profesionalni kuhari, naime, savjetuju jednu caku koja, prema njihovim riječima, jamči vrhunski okus kao iz profesionalnih restorana.
A sve što trebate učiniti je ukloniti rešetku i pripremiti hranu na samom dnu pećnice. Profesionalni kuhari kažu da je tako najbolje pripremiti pizzu, kruh ili cijelu kokoš ili puricu. Njihov savjet je da maknete rešetke i stavite papir za pečenje, zatim zagrijete pećnicu na 250 stupnjeva, ali pazite da dno pećnice bude dovoljno čvrsto da izdrži težinu hrane koju pripremate.
Osim toga, neke pećnice imaju otvore na dnu koji mogu uzrokovati probleme ako su blokirani ili zatvoreni. Ovaj dizajn je uobičajen kod plinskih pećnica, pa ako niste sigurni, prije nego počnete kuhati, bolje je provjeriti sve kod proizvođača.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....