trik o kojem svi pričaju

Za uspješno kuhanje krumpira nisu dovoljni samo voda i sol: idealan okus dat će ovaj neočekivani sastojak

 /SHUTTERSTOCK

Ocat je proizvod koji uvijek imamo, bilo bijeli ili vinski, ne može nedostajati u našem kuhinjskom ormariću. Izvrstan je kao ekološki prihvatljivo i učinkovito sredstvo za čišćenje, kao i kozmetički proizvodi, ali još uvijek ne znate kako može pomoći da se krumpir dobro skuha? Kako bijeli krumpir ima veći udio škroba, idealan je (zbog svoje brašnaste teksture) za pripremu ukusnog pirea. S druge strane, tvrđi krumpir (voštane teksture) idealan je za pripremu pomfrita ili pečenog krumpira. Sve što trebate učiniti je kuhati krumpir 30 minuta i nakon 15 minuta kuhanja dodati sol i malo octa.

Bilo koji ocat će dobro poslužiti. Zapamtite da ne smijete dodati previše kako biste izbjegli gorak okus krumpira. Jedna žličica dovoljna je za 4 ili 5 krumpira. Umjesto octa možete koristiti i sok od limuna, prenosi Krstarica. Zahvaljujući ovoj metodi, okus krumpira postaje intenzivniji. Isplati se probati jer je krumpir s limunovim sokom jako dobra kombinacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
26. ožujak 2025 16:36