Bajadera rolice

 PRIVATNA ARHIVA
Meke i mirisne

"Ako ste fan bajadere i mirisa Božića, ovo morate probati": Influencerica je podijelila recept za bajadera rolice, uživajte!

Domaća bajadera često se nađe na blagdanskim stolovima, ali zašto ove godine ne napravite mali iskorak i napravite rolice? Iva Horvat ima super recept, a mi smo ga morali prenijeti.

Domaća bajadera često se nađe na blagdanskim stolovima, ali zašto ove godine ne napravite mali iskorak i napravite rolice? Iva Horvat ima super recept, a mi smo ga morali prenijeti.

Ako ste u procesu osmišljavanja pripreme blagdanskih poslastica i ako uz to ne možete odoljeti slatkim bajaderama, za vas imamo dobre vijesti. Naime, čini se kako će ovih blagdana pravi hit biti bajadera rolice, koje izgledaju savršeno, meke su i tope se u ustima.

Recept za njihovu pripremu na svom je profilu podijelila i influencerica Iva Horvat (@beaditon) i u trenu inspirirala svoje pratiteljice. "Mislim da nema smisla preskočiti ovako primamljivu verziju. Savršene, mekane, mirisne... Ako ste fan bajadere i mirisa Božića, ovo morate probati", napisala je uz video u kojem je pokazala kako ih priprema kod kuće.

Iva je za ovu slasticu objavila i recept kojeg definitivno nije loše zapisati, a evo što vam je sve potrebno za njihovu pripremu:

Tijesto:

  • 600 g glatkog brašna
  • 80 g šećera
  • 11 g soli
  • 300 g mlijeka (sobne temperature)
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 jaje
  • 105 g maslaca

Čokoladni fil:

  • 200 g mliječne čokolade
  • 140 g otopljenog maslaca
  • 200 g plazma keksa
  • Mlijeka po potrebi (da smjesa bude mekša za razmazivanje)

Lješnjak fil:

  • 400 g mljevenih lješnjaka
  • 200 ml vrućeg mlijeka
  • 100 g šećera
  • 20 ml Bajadera liker

Krema:

  • 250 g Mascarpone sira
  • 200 g krem sira
  • 50 ml Bajadera likera
  • 150 g mljevenog šećera
  • Kakao za dekoraciju
image

Ako ste fan bajadere i mirisa Božića, ovo morate probati

PRIVATNA ARHIVA

Priprema:

Aktivirajte kvasac s malo mlijeka i šećera (uzmite od gore navedenih mjera). Umijesite tijesto i polako dodajite maslac, mijesite mikserom tridesetak minuta. Miksa se duže da se oslobodi gluten kako bi rolice bile što mekše. Stavite u frižider na najmanje jedan sat.

Pripremite punjenje. Otopite maslac i čokoladu, dodajte keksima. Ako je smjesa pregusta, dodajte mlijeka. Za drugo punjenje u mljevene lješnjake dodajte šećer, liker od bajadere i vruće mlijeko. Izvaljajte tijesto na cca 8 mm debljine i premažite prvo čokoladnom, a zatim lješnjak smjesom. Ako vam je lakše, utisnite rukama. Zarolajte i izrežite na debljinu otprilike 4 cm, stavite u pleh (koristite pek papir) i pustite još 1 sat da se diže. Pripremite kremu za premazivanje tako da pomiješate sve sastojke. Rolice pecite na 180° 20-25 minuta. Prvih 17-18 min stavite na njih pek papir kako se ne bi jako zacrnile, zatim maknite papir i zapecite. Malo ohladite i premažite s kremom. Dekorirajte s kakaom ako želite i naravno, uživajte.

image

Izgledaju savršeno, meke su i tope se u ustima

PRIVATNA ARHIVA
image

Dekorirajte ih s kakaom ako želite i naravno, uživajte

PRIVATNA ARHIVA
13. prosinac 2024 14:08