Mađarica torta

 PRIVATNA ARHIVA
Kao prava

Jednostavnije i zdravije, a jednako ukusno! Torta mađarica s palačinkama umjesto pečenih kora po receptu naše nutricionistice

U moru recepata koji se na društvenim mrežama pojavljuju uoči nadolazećih blagdana, primijetili smo jedan pomalo neuobičajen i to za tortu koju bi većina od nas htjela probati.

U moru recepata koji se na društvenim mrežama pojavljuju uoči nadolazećih blagdana, primijetili smo jedan pomalo neuobičajen i to za tortu koju bi većina od nas htjela probati.

Za mađaricu je većina nas čula - jedan je od omiljenih kolača u bilo koje godišnje doba, jede se kao desert u raznim prigodama od rođendana do vjenčanja, no znate li da je možemo pripremiti i u obliku torte? i to od palačinki umjesto poečenih kora? Certificirana nutricionistica i fitnes trenerica Marica Ćališ iz dana u dan oduševljava i inspirira svojih 130 tisuća pratitelju na profilu na Instagramu naziva Marica Topfit, a sada je sve zaintrigirala receptom baš za tortu mađaricu koja se ovih blagdana može naći i na vašem stolu.

"Trudim se biti drugačija i svoja, a istovremeno osjetiti moju publiku i njihove želje i potrebe", rekla nam je Marica koja je nakon molbi pratiteljica za receptom "zdrave" mađarice, odlučila napraviti svoju, unaprijeđenu verziju.

Riječ je o torti s palačinkama, a koja je savršena poslastica za sve ljubitelje ove kraljice domaćih kolača kako joj neki tepaju, a mi vam u nastavku donosimo recept.


SASTOJCI ZA PALAČINKE

  • 6 jaja
  • 4 dl bademovog mlijeka
  • 3 dl mineralne vode
  • 30 g eritrita
  • 1 vanilin šećer sa 0 kcal
  • 350 g pirovog brašna (može i gluten free)

PRIPREMA:

U blender staviti prvo sve mokre sastojke, pa na kraju suhe i sve dobro izblendati.

Peći palačinke na srednje jakoj vatri i svaki put prije nego stavite novu palačinku peći pošpricajte malo kokos ulja.

Od smjese se dobije 20 komada palačinaka.

SASTOJCI ZA KREMU:

  • 6 dl bademovog mlijeka
  • 100 g tamne čokolade sa 80% kakaa
  • 40 g maslaca
  • 1 burbon vanilija šećer
  • 50 g gustina
  • 100 g eritrita

PRIPREMA:

Od 6 dl bademovog mlijeka odvojiti 10 žlica i pomiješati s 50 g gustina da ne bude grudica. Ostatak mlijeka staviti s eritritom i burbon vanilijom da prokuha. Kad zakuha ugasiti vatru i dodati smjesu i miješati sve dok se ne zgusne, zatim dodati tamnu čokoladu da se otopi skroz i na kraju maslac. Krema treba biti savršeno kremasta poput pudinga.

SLAGANJE:

Svaku palačinku premazati sa žlicom kreme i na kraju posuti sa sjeckanim pistacijima ili bilo kojim orašastim voćem po izboru. Staviti u frižider da se ohladi minimalno 3 sata.

13. prosinac 2024 13:57