Poznati slastičar Juraj Klepić nakon sporazumnog razlaza sa slastičarnom Torterie Macaron kreće u solo vode, prvo će se, kaže, posvetiti Dubai jagodama i Fry Dubai sladoledu na festivalima, bit će konzultant za restorane, a uskoro planira i otvorenje vlastite slastičarnice u kojoj će nuditi svoje nadaleko poznate mono kolače na poseban način.
Nakon dvije godine i tri mjeseca talentirani mladi slastičar Juraj Klepić razišao se s poznatim lancem slastičarnica Torterie Macaron i kreće u samostalne vode. Ideja mu nikada nije manjkalo, kao ni volje za radom i učenjem, a konačno je, kaže, skupio hrabrosti da pokrene svoju slastičarnicu. Iako još uvijek razvija cijeli projekt, s nama je podijelio nekoliko detalja koji će razveseliti sve one koji traže kvalitetne slastice u kasnim večernjim satima. Juraj objašnjava kako neće imati klasičnu slastičarnicu, već će se njegove slastice moći naručiti preko dostave ili ćete moći doći po njih i to u bilo koje doba dana i noći.
"Neću još puno otkrivati, ali ono što želim je ljudima ponuditi kvalitetne slastice koje će biti dostupne od 0 do 24. Ideja je da moji mono kolači budu dostupni kada god ih netko poželi jesti, bilo u tri ili pet sati ujutro, ili tijekom cijelog dana", govori Juraj koji je svoju profesionalnu karijeru započeo u poznatoj slastičarni Jolie Petit na zagrebačkoj Knežiji, a proslavio se na ovogodišnjem Adventu s Dubai fritulama koje su bile hit, pogotovo među mlađom publikom.
Nakon završetka Adventa, Juraj je počeo razmišljati što će dalje i kada je vidio da su Dubai jagode popularne na TikToku, dvojbe nije bilo, mora ih uvrstiti u svoju ponudu.
"Na TikToku je ludnica s Dubai jagodama, ali u Hrvatskoj ih još uvijek nitko ne radi. Nadam se da će proći jednako dobro kao i Dubai fritule na ovogodišnjem Adventu. Ljudi su poludjeli za mojim fritulama, nadam se da će tako biti i s jagodama", govori Juraj.
Naručio je oko sto kilograma jagoda, a ako se ne prodaju, napravit će od njih džem ili coulis, umak od pasiranog voća ili povrća. Uz jagode, koristit će i kvalitetnu pistaciju i čokoladu, a za one kojima će Dubai jagode biti previše slatke, Juraj će napraviti jednostavnu, ali ukusnu verziju jagode i čokolade. Na svom štandu će prodavati i Dubai čokoladu te hladno prešani sok od jagode i lubenice.
"Obožavam festivale jer mogu biti inovativan, kreativan i odmah vidim reakciju ljudi, sviđa li se nekom nešto ili ne. To mi je jako važno", objašnjava Juraj. Cijene Dubai jagoda od 300 grama bit će 10 eura, jagoda s čokoladom 7, a hladno prešani sok od jagode i lubenice prodavat će za 4 eura.
Juraj se užurbano priprema i za treći Asian Street Food Festival, prvi i jedini festival u Zagrebu posvećen azijskim kulturama koji će se i ove godine održati u samom centru Zagreba, na Trgu Josipa Jurja Strossmayera, od 23. do 29. travnja, a na kojem će Gdje je Jura ponuditi svjetsku ekskluzivu - desert Fry Dubai, odnosno sladoled od pistacije, kadaifa, paste od pistacije, mliječne belgijske čokolade te yuzu gelai pistacije.
"Riječ je o jedinstvenoj slastici, nitko u svijetu ne poha sladoled u kadaifu i bjelanjku" govori Juraj, a na Asian Street Food Festivalu ponudit će i Tropic Fry Gelato i Dubai jagode, a imat će i svoju slavnu Dubai čokoladu u pločicama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....