Tradicionalni Panettone dolazi u limitiranoj seriji, a nastao je u suradnji splitskog restorana Zrno Soli i naše najbolje džudašice Barbare Matić.
Hrvatska zlatna olimpijka Barbara Matić nakon osvojene zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu i dalje inspirira mnoge. Dokaz tome je i njezina suradnja s poznatim splitskim restoranom "Zrno Soli" koji su njoj u čast osmislili tradicionalni blagdanski panettone koji dolazi u ograničenoj seriji, simbolizira pobjedu, zlato i ljubav, a nosi naziv "Panettone Barbara".
Najbolja hrvatska džudašica ovu je suradnju podijelila na svojim društvenim mrežama te pojasnila kako se radi o pravoj božićnoj poslastici i tradicionalnom kolaču porijeklom iz Italije. Neki od sastojaka za panettone su, osim onih osnovnih poput pšeničnog brašna, maslaca, žumanjaka, kandiranih naranči, i bademovo i lješnjakovo brašno te kiselo tijesto.
"Jedinstven recept u kojem su sastojci pomno izabrani na temelju najbolje kvalitete, uz dugi proces pripreme pod budnim okom naših chefova i cijelog tima, rezultirao je pravom zvijezdom među Panettoneima i na to smo izuzetno ponosni i radujemo se što smo ga po prvi put službeno stavili u prodaju pod zaštitnim znakom naše kuhinje i naše Barbare", pojasnili su nam iz splitskog restorana i otkrili jedan svoj trik zbog kojeg je njihov panettone tako bogatog okusa i tako sočan.
"Umjesto obične vode, vodu koju koristimo za izradu obogaćujemo s domaćim pečenim limunima i vanilijom s Madagaskara. Naranče koje kandiramo su domaće, pomno odabrane i sačuvane, a i sam način kandiranja je drugačiji od standardnog i znamo da smo u tome posebni. I na samom kraju umjesto "tableta" čokolade mi za punjenje koristimo ganache od visoko kvalitetne tri vrste čokolade. I kakav bi to bio mediteranski Panettone da za kraj ne stavimo i zrno cvijeta soli i po koju kapljicu najboljeg extra djevičanskog maslinovog ulja. Ono što ga čini posebnim, osim pomno biranih sastojaka, je i posebna pažnja prilikom procesa pripreme", otkrili su iz restorana Zrno Soli.
Otkrili su nam i da su Barbaru dočekali odmah nakon povratka iz Pariza te su zajedno proslavili njezinu titulu, a nakon toga su ostali povezani. "Po povratku u Hrvatsku, Barbara Matić je postala ambasador ‘Zrno Soli‘, i to prvi službeni, a tu smo titulu naravno i čuvali za najposebnije. Svi u našem timu posebno biranim riječima pričaju o njoj. Poklonila nam je zlatni pojas, na što smo dodatno izuzetno ponosni, ali zapravo je povjerenje i prijateljstvo koje imamo ono što nas veže", ističu ugostitelji iz Splita.
Iz restorana su najavili kako su već počele pripreme i za Olimpijske igre u Los Angelesu 2028. godine kada će Hrvatsku predstaviti u još boljem i atraktivnijem gastro svjetlu, u suradnji s organizatorima Hrvatske kuće, djelatnicima Hrvatskog olimpijskog odbora.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....