Barbara Matić i Zrno soli - suradnja i božićna poslastica ”Panettone”

 ZRNO SOLI
"Panettone Barbara"

Ovo je vjerojatno najbolji ovogodišnji blagdanski klasik, nastao je u čast zlatne olimpijke, a radi se po posebnoj recepturi

Tradicionalni Panettone dolazi u limitiranoj seriji, a nastao je u suradnji splitskog restorana Zrno Soli i naše najbolje džudašice Barbare Matić.

Tradicionalni Panettone dolazi u limitiranoj seriji, a nastao je u suradnji splitskog restorana Zrno Soli i naše najbolje džudašice Barbare Matić.

Hrvatska zlatna olimpijka Barbara Matić nakon osvojene zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu i dalje inspirira mnoge. Dokaz tome je i njezina suradnja s poznatim splitskim restoranom "Zrno Soli" koji su njoj u čast osmislili tradicionalni blagdanski panettone koji dolazi u ograničenoj seriji, simbolizira pobjedu, zlato i ljubav, a nosi naziv "Panettone Barbara".

Najbolja hrvatska džudašica ovu je suradnju podijelila na svojim društvenim mrežama te pojasnila kako se radi o pravoj božićnoj poslastici i tradicionalnom kolaču porijeklom iz Italije. Neki od sastojaka za panettone su, osim onih osnovnih poput pšeničnog brašna, maslaca, žumanjaka, kandiranih naranči, i bademovo i lješnjakovo brašno te kiselo tijesto.

"Jedinstven recept u kojem su sastojci pomno izabrani na temelju najbolje kvalitete, uz dugi proces pripreme pod budnim okom naših chefova i cijelog tima, rezultirao je pravom zvijezdom među Panettoneima i na to smo izuzetno ponosni i radujemo se što smo ga po prvi put službeno stavili u prodaju pod zaštitnim znakom naše kuhinje i naše Barbare", pojasnili su nam iz splitskog restorana i otkrili jedan svoj trik zbog kojeg je njihov panettone tako bogatog okusa i tako sočan.

"Umjesto obične vode, vodu koju koristimo za izradu obogaćujemo s domaćim pečenim limunima i vanilijom s Madagaskara. Naranče koje kandiramo su domaće, pomno odabrane i sačuvane, a i sam način kandiranja je drugačiji od standardnog i znamo da smo u tome posebni. I na samom kraju umjesto "tableta" čokolade mi za punjenje koristimo ganache od visoko kvalitetne tri vrste čokolade. I kakav bi to bio mediteranski Panettone da za kraj ne stavimo i zrno cvijeta soli i po koju kapljicu najboljeg extra djevičanskog maslinovog ulja. Ono što ga čini posebnim, osim pomno biranih sastojaka, je i posebna pažnja prilikom procesa pripreme", otkrili su iz restorana Zrno Soli.

image

Barbara Matić

ZRNO SOLI

Otkrili su nam i da su Barbaru dočekali odmah nakon povratka iz Pariza te su zajedno proslavili njezinu titulu, a nakon toga su ostali povezani. "Po povratku u Hrvatsku, Barbara Matić je postala ambasador ‘Zrno Soli‘, i to prvi službeni, a tu smo titulu naravno i čuvali za najposebnije. Svi u našem timu posebno biranim riječima pričaju o njoj. Poklonila nam je zlatni pojas, na što smo dodatno izuzetno ponosni, ali zapravo je povjerenje i prijateljstvo koje imamo ono što nas veže", ističu ugostitelji iz Splita.

image

Ovaj kolač napravljen zajedničkim snagama zlatne olimpijke i timom restorana Zrno soli

ZRNO SOLI
image

Panettone LTD Edition

ZRNO SOLI

Iz restorana su najavili kako su već počele pripreme i za Olimpijske igre u Los Angelesu 2028. godine kada će Hrvatsku predstaviti u još boljem i atraktivnijem gastro svjetlu, u suradnji s organizatorima Hrvatske kuće, djelatnicima Hrvatskog olimpijskog odbora.

Linker
25. studeni 2024 10:12