Pumpkin pizza

 WALLMART
Preslatke su!

Pumpkin pizze su posvuda na društvenim mrežama i izgledaju neodoljivo, zato imamo recept!

Toliko su efektne da se čini da ih je nemoguće napraviti kod kuće, ali je zapravo toliko jednostavno - usudite se i imat ćete prvoklasnu jesensku deliciju.

Toliko su efektne da se čini da ih je nemoguće napraviti kod kuće, ali je zapravo toliko jednostavno - usudite se i imat ćete prvoklasnu jesensku deliciju.

Bundeva je svakako namirnica bez koje jesen ne treba proći, bilo da je volite u bučnici, gustoj juhi ili varivu... Odnedavno su se pojavile i pizze sa ovim dodatkom, ali i pizze u obliku bundeve. Američki je to recept koji se smatra idealnim za Haloween partyje, ali zašto ga i vi ne biste pripremili bilo kada, neovisno o povodu, dok još traje sezona. Donosimo vam recept i, bez panike, ove simpatične zalogajčiće možete pripremiti bez puno komplikacija, iako se na prvu tako ne čini. Sve što vam treba je malo kuhinjskog konca i nekoliko klasičnih sastojaka kako biste ih napravili za samo 50 minuta.

Pumpkin pizze

Sastojci:

  • 500 g tijesta za pizzu, unaprijed razvaljanog
  • 60 g narezane šunke ili druge salame po izboru, izrezane na četvrtine
  • 80 g ribane mozzarelle
  • 100 g umaka za pizzu s rajčicom i začinskim biljem
  • 15 g svježih listova bosiljka, grubo nasjeckanih, plus manji listići za ukras
  • 1 žumanjak
  • 1 čajna žličica mljevene paprike

Priprema punjenja

Zagrijte pećnicu na 200°C i stavite veliki pleh unutra. Pomiješajte narezanu salamu, ribanu mozzarellu, umak od rajčice i začinskog bilja te nasjeckane listiće bosiljka u zdjeli (ostavite nekoliko manjih listova za ukrašavanje).

Zatvaranje tijesta

Razvaljano rijesto izrežite u ukupno 16 kvadrata. Stavite smjesu u centar svakog komada tijesta, podignite rubove tijesta preko punjenja i čvrsto ih zalijepite zajedno. Svaka "bundeva" treba imati mali repić od tijesta; škarama skratite višak tijesta bez da pokidate tijesto.

Kako postići oblik?

Izrežite 16 komada kuhinjskog konca dužine 1 metar. Omotajte konac oko svake “bundeve” kako bi se formiralo osam segmenata, lagano pritegnuvši kako bi tijesto poprimilo oblik bundeve, ali ne previše čvrsto. Vrhove konca zavežite i oblikujte križ na vrhu; ponovno zavrtite ispod tijesta kako biste stvorili segmente. Nemojte previše stisnuti kako se tijesto ne bi probilo tijekom pečenja.

Premazivanje

Pomiješajte žumanjak i 1 žličicu paprike, zatim premažite svaku “bundevicu” smjesom za sjaj i narančastu boju.

Pečenje

Stavite pizze na vrući pleh, pecite 20 minuta, zatim okrenite i pecite još 10 minuta. Nakon pečenja, uklonite konac i ukrasite listićima bosiljka.

Linker
23. studeni 2024 12:06