Mini pinca

 KORICA
za blagdanski stol

Slatke mini pince vratile su se na police prve zagrebačke majstorske pekarnice i to s unaprijeđenom recepturom

Korica već osmu godinu zaredom uoči Uskrsa na svoje police stavlja pince, jedan od svojih najprodavanijih i najpopularnijih proizvoda.

Korica već osmu godinu zaredom uoči Uskrsa na svoje police stavlja pince, jedan od svojih najprodavanijih i najpopularnijih proizvoda.

Prva zagrebačka majstorska pekarnica Korica i ove godine nastavlja tradiciju pripreme svojih nadaleko poznatih i preukusnih domaćih pinci - željno iščekivane slastice bez kojih mnogi ne mogu zamisliti Uskrs.

"Mini pinca je konačno na našim policama. Unaprijeđena receptura nikog neće ostaviti ravnodušnim", poručili su iz Korice uz objavu koju su podijelili na svom profilu na Instagramu.

"Našu pincu smo unaprijedili s više jaja, točnije žumanjaka kako bi dobila intenzivniju žutu boju. Također smo dodali korice limuna i naranče kako bi svaki zalogaj bio ispunjen njihovim okusima i teksturama. Koristimo preferment (poliš) u dugoj fermentaciji na hladnom koja traje 12 do 15 sati, kako bi se bolje razvili okusi i arome te da pinca bude mekša i prozračnija nego inače", pojasnili su nam iz pekarnice.

Korica je posebna po tome što se svi njihovi proizvodi rade ručno, tradicionalnim i autentičnim metodama pripreme, uz korištenje kulture divljeg kvasca starije od 40 godina. Kako bi osigurali bogatstvo okusa i teksture, tijesto prije pečenja provodi i do 48 sati fermentirajući i razvijajući se.

11. travanj 2025 14:06