Mimi torta

 PROSPER FILIPOVIĆ
Vrhunska slastica

U omiljenu splitsku slastičarnicu vratila se torta od bijele čokolade, malina i badema ukrašena zlatom čija izrada traje čak dva dana

Oš Kolač svoja je vrata otvorio 2017. godine u samom centru Splita te od tada se u njihovoj ponudi mogu pronaći brojni deserti koji njeguju lokalni splitski izričaj, a među njima je i mnogima najdraža torta Mimi koja se u ponudu vratila nakon dvije godine.

Oš Kolač svoja je vrata otvorio 2017. godine u samom centru Splita te od tada se u njihovoj ponudi mogu pronaći brojni deserti koji njeguju lokalni splitski izričaj, a među njima je i mnogima najdraža torta Mimi koja se u ponudu vratila nakon dvije godine.

Torta "Mimi" fantastičan je spoj karamelizirane bijele čokolade, malina i badema, a slastica je to koju možete naručiti samo u omiljenoj splitskoj slastičarnici, "Oš Kolač". Priča počinje 2017. godine kad je Tea Mamut, mlada hrvatska slastičarka, ostvarila svoju viziju otvaranjem vlastite slastičarne u kojoj svaki desert ima svoju priču, pa tako i torta "Mimi".

image

Inspiracija za tortu Mimi bila je bivša zaposlenica Mirjana

PROSPER FILIPOVIĆ

"Inspiracija nam je bila naša kolegica Mirjana koja je dugo bila član tima, a i dandanas nas posjećuje, pa sam odlučila da na ovaj način uvijek ostane dio naše Oš Kolač obitelji", govori Tea i ističe da je torta bila u ponudi već prije dvije godine, a sad se ponovno našla u njihovoj vitrini. "Priprema torte Mimi zahtijeva poprilično vremena jer ima više različitih tehnika i procesa koji zahtijevaju duže hlađenje između koraka, ali u principu se radi dva dana", otkriva vlasnica.

image

Priprema torte Mimi traje dva dana

PROSPER FILIPOVIĆ

Torta sa zlatnim listićima

Ova torta kao bazu ima biskvit od tostiranih badema, ali riječ je o bademina određene granulacije kako bi imali hrskavi element u podlozi. Zatim ide sloj kreme od malina, potom mousse od karamelizirane bijele čokolade. Šokirane/smrznute torte se nakon toga vade iz silikonskih kalupa i glaziraju glazurom od karamelizirane bijele čokolade. Finalno ukrašavanje su rozo crvene točkice, dehidrirana malina i 23-karatni zlatni listići.

image

Torta Mimi ukrašena je i sa 23-karatnim zlatnim listićima

PROSPER FILIPOVIĆ

"Ovo je jedna vrlo profinjena torta, sastojci su joj iznimno skupi, a najviše je vole naše mušterije koje preferiraju kiselkaste i svježe okuse upotpunjene kremastim elementom s dozom slankastog karamela", zaključuje Tea. Tortu možete naručiti i online, u dvije veličine - do osam feta za 39 eura, odnosno, do 16 feta za 79 eura.

11. travanj 2025 01:50