Oš Kolač svoja je vrata otvorio 2017. godine u samom centru Splita te od tada se u njihovoj ponudi mogu pronaći brojni deserti koji njeguju lokalni splitski izričaj, a među njima je i mnogima najdraža torta Mimi koja se u ponudu vratila nakon dvije godine.
Torta "Mimi" fantastičan je spoj karamelizirane bijele čokolade, malina i badema, a slastica je to koju možete naručiti samo u omiljenoj splitskoj slastičarnici, "Oš Kolač". Priča počinje 2017. godine kad je Tea Mamut, mlada hrvatska slastičarka, ostvarila svoju viziju otvaranjem vlastite slastičarne u kojoj svaki desert ima svoju priču, pa tako i torta "Mimi".
"Inspiracija nam je bila naša kolegica Mirjana koja je dugo bila član tima, a i dandanas nas posjećuje, pa sam odlučila da na ovaj način uvijek ostane dio naše Oš Kolač obitelji", govori Tea i ističe da je torta bila u ponudi već prije dvije godine, a sad se ponovno našla u njihovoj vitrini. "Priprema torte Mimi zahtijeva poprilično vremena jer ima više različitih tehnika i procesa koji zahtijevaju duže hlađenje između koraka, ali u principu se radi dva dana", otkriva vlasnica.
Torta sa zlatnim listićima
Ova torta kao bazu ima biskvit od tostiranih badema, ali riječ je o bademina određene granulacije kako bi imali hrskavi element u podlozi. Zatim ide sloj kreme od malina, potom mousse od karamelizirane bijele čokolade. Šokirane/smrznute torte se nakon toga vade iz silikonskih kalupa i glaziraju glazurom od karamelizirane bijele čokolade. Finalno ukrašavanje su rozo crvene točkice, dehidrirana malina i 23-karatni zlatni listići.
"Ovo je jedna vrlo profinjena torta, sastojci su joj iznimno skupi, a najviše je vole naše mušterije koje preferiraju kiselkaste i svježe okuse upotpunjene kremastim elementom s dozom slankastog karamela", zaključuje Tea. Tortu možete naručiti i online, u dvije veličine - do osam feta za 39 eura, odnosno, do 16 feta za 79 eura.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....