
"David Skoko: Jesti na cesti novi je kulinarski serijal u kojem David Skoko kreće na gastronomsko putovanje kroz okuse ulične hrane diljem Hrvatske, a na "male ekrane 1. programa Hrvatske radiotelevizije stiže u ponedjeljak, 14. travnja, najavili su s HRT-a.
Kako pišu: "Skoko s crvenim retro kombijem za kuhanje posjećuje devet domaćih najuspješnijih chefova diljem Hrvatske s ciljem istraživanja i kreiranja najbolje ulične hrane prilagođene podneblju. Skoko s crvenim retro kombijem za kuhanje posjećuje devet domaćih najuspješnijih chefova diljem Hrvatske s ciljem istraživanja i kreiranja najbolje ulične hrane prilagođene podneblju.
Nakon popularnog serijala Motor, loza, kuhača (2024.), novi serijal nastavak je suradnje produkcijske kuće Cobra Chicks i Skoke. Režiju serijala potpisuju Nevio Marasović i Radislav Jovanov Gonzo, dok je autorica i scenaristica serijala Inja Korać.
U prvoj epizodi, javili su s HRT-a, David Skoko putuje u Osijek kod Tomice Đukića, najvažnijeg chefa slavonsko-baranjske kuhinje. Kao glavni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije, Đukić je odradio četiri prvenstva i dvije medalje. Punih je 16 godina radio za poznati osječki hotel, a onda otišao kako bi napravio nešto potpuno neočekivano za profesionalnog kuhara: preuzeo je i transformirao kuhinju osječke bolnice. Tomica i David udružuju snage u pokušaju spajanja osnovnih načela ulične hrane s tradicionalnim slavonskim namirnicama. Prva epizoda bit će emitirana u ponedjeljak, 14. travnja u 20.15 sati na prvom programu Hrvatske radiotelevizije.
Serijal će se nastaviti u Istri uz jednu od najvažnijih i najistaknutijih zvijezda naše kulinarske scene, gastronomske virtuozice Ane Ugarković; gastronomska turneja se nastavlja na jugu, Korčuli, uz pomoć Marka Turkovića, vrhunskoga chefa koji danas vodi svoj restoran u kojemu kuha isključivo na živoj vatri. Skoko potom putuje u Čakovec, kod Matije Bogdana čiji je kulinarski smjer fine dining ili visoka kuhinja, kako bi zajedno otkrili recepte lokalne, međimurske ulične hrane. Iduća stanica je Kvarner uz Katarinu Vrenc, kojoj je čuveni vodič Gault&Millau Hrvatska dodijelio nagradu za mladu nadu 2023. godine, a poznati gastronomski portal i gastro veleučilište nagradu za mladog chefa 2024. Nakon toga slijedi istraživanje ulične hrane u Gorskom kotaru, uz pomoć Igora Gudca, nevjerojatno kreativnog chefa koji za sebe kaže da je prvo ugostitelj, a tek onda i kuhar. Putovanje se nastavlja uz sjajnu cheficu Graciju Horvatin, baziranu na Murteru, dok je za susret s cheficom Ivanom Bekavac Skoko doputovao u - hrvatsku metropolu. Serijal završava u Dalmaciji - u Splitu Skoko posjećuje Hrvoja Zirojevića, jednog od najvažnijih kuhara dalmatinske gastronomije, s kojim kreira - splitsku uličnu hranu.
Seriju su, dakle, režirali Nevio Marasović (Šlager, Pamtim samo sretne dane, Comic Sans, Goran, Vis-À-Vis) i Radislav Jovanov Gonzo (Punim plućima), dok je kreatorica i scenaristica Inja Korać, koja potpisuje i produkciju (Cobra Chicks Zagreb). Direktor fotografije je Toni Renaud, a montažu potpisuju Tomislav Pavlic, Anita Jovanov, Vanja Siruček i Nina Velnić. Za originalnu glazbu je zaslužan Stanislav Kovačić, a glazbu špice potpisuju Edi Maružin i Gustafi. Za špicu i grafički dizajn zaslužan je studio Šesnić i Turković, za dizajn zvuka Studio Nazor, a postprodukciju slike Eclectica.
Komentari
0