Ako imate dijete koje je alergično na pšenicu svakako ćete ga razveseliti ovim uskusnim desertom. I ostali su pozvani da ga isprobaju.
Sastojci:
• 1 šalica kukuruznog griza
• 1/2 šalice brašna od pira
• 1/2 šalice rižinog brašna
• 2 čajne žliče praška za pecivo
• 1/2 čajne žlice soli
• 1 i 1/2 šalica sojinog mlijeka
• malo limunovog soka
• 1/4 šalice agavinog sirupa
• 2 jušne žlice suncokretovog ulja
• 1 čajna žlica vanilije u prahu
• 1 i 1/2 šalica voća (borovnice, maline...)
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Posebno pomiješajte suhe sastojke (griz, brašno, prašak za pecivo, sol), pa tekuće (mlijeko, limuov sok, agavin sirup, ulje i vaniliju). Pa spojite dvije smjese u jednu. Na kraju miješajte voće. Nauljite kalup za muffine i izlijte smjesu u kalup. Pecite 30-40 minuta pa ostavite da se ohladi.
U ovom jako finom i zdravom desertu mogu uživati djeca koja su alergična na pšenicu, ali i svi ostali. Dobar tek!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....