
Popio je prvu čašu vina s dvije, traktor je vozio sa sedam, od 18. godine službeni je vlasnik i voditelj vinarije Sirovica. Danas ima 22 i najmlađi je hrvatski vinar. Ugostio nas je Marko Sirovica na svom obiteljskom imanju u blizini Jastrebarskog.
- Pjenušac je aperitivno piće, naš je kremast, maslačan, briošan i malo papren - govori ovaj mladi poduzetnik dok nam ga toči u čaše na stalku. Počeli su ga nedavno proizvoditi, upravo na Markovu inicijativu. Domaća salama, špek, lokalni sir. Naš domaćin koji je sve to aranžirao sada inzistira da jedemo. Ne mogu gosti ostati gladni, kaže. Maniri nisu stvar generacije već odgoja, odgovara nam na jedno od naših silnih pitanja. Tu smo jer nas zanima na koji to način ovaj mladi dečko, pripadnik generacije Z, vodi ozbiljan obiteljski vinski biz...
Komentari
0