
Potrošači su uglavnom zarobljeni u paradoksu - htjeli bi da hrana dugo traje, ali i da za njom ne ostaju nikakvi negativni tragovi u okolišu. Odnosno, da je sve upakirano u lijepu ambalažu, ali i da s njom potom nemaju previše brige. Zvuči nepomirljivo, ali u svijetu i Hrvatskoj, u svojim laboratorijima, svakodnevno marljivo rade ljudi koji doista pokušavaju ispuniti ovaj san.
Daleko je još od toga, a opet možda i blizu: evo, baš u vrijeme kad smo posjetili Laboratorij za pakiranje hrane u sklopu zagrebačkog Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, tamo smo zatekli dvije znanstvenice s ludim planom - jadransku svježu ribu, pođe li im to za rukom, pakirat će tako da će potrošači zapravo pojesti dio te ambalaže, a svježa riba u hladnjaku će moći stajati i do dva...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....