Ova juha idealni je ‘comfort food‘ u hladne dane, posebice za one koji vole spoj morskih delicija s povrćem

Jede vam se nešto „na žlicu“, ali dosta vam je klasike? Peruanska juha oduševit će vas kombinacijom okusa

Za ovu juhu treba vam samo pola sata, a rezultat je savršenstvo ne samo za nepce, nego i oči
 Biljana Blivajs/Cropix

Juhe od povrća, rajčica ili pak bistra s rezancima najčešće se nalaze na hrvatskim stolovima u bilo koje doba godine. No, ako ste se zaželjeli nečeg toplog, ali opet malo drugačijeg, dašak Latinske Amerike na tanjuru je uvijek dobar izbor.

Peruanska juha s kozicama prava je vitaminska i energetska bomba zbog vrlo zanimljive kombinacije sastojaka – spaja morske okuse s hrpom zdravog povrća, a rezultat je savršenstvo ne samo za nepce, nego i oči.

Za ovu juhu treba vam samo pola sata, a sve detalje pripreme otkrijte u videu!

Peruanska juha s kozicama

Sastojci (za 4 osobe)

450 g repova kozica bez ljuske

2 žlice maslaca

1 veliki krumpir, narezan na kockice

1 svježa crvena paprika, narezana na kockice

2 žličice Vegeta Natur paste češnjaka

1 jušna žlica Vegeta Natur paste luka

pola žličice Vegeta Maestro crvene paprike

300 ml Podravka passate

1 žličica Vegeta Maestro origana

180 g Podravka kukuruza

180 g Podravka graška

2 dl vrhnja za kuhanje

sol i papar

limeta, cijeđeni sok

listići korijandera za dekoraciju

Priprema:

U loncu otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte narezanu papriku i krumpir, posolite te pirjajte nekoliko minuta.

Potom dodajte origano, crvenu papriku u prahu i passatu. Kuhajte na laganoj vatri dok krumpir ne omekša. Po potrebi dolijte malo vode. Dodajte paste od luka i češnjaka i vrhnje za kuhanje. Probajte i začinite po želji.

Umiješajte kozice. Kuhajte još nekoliko minuta, dok kozice ne poprime ružičastu boju i budu kuhane. Umiješajte kukuruz i grašak, kratko prokuhajte.

Poslužite juhu toplu, poprskanu sokom limete i ukrašenu listićima svježeg korijandera.


Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Podravke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. siječanj 2025 09:33