
Poznati američki chef Cliff Crooks pred kamerama je u poznatom njujorškom restoranu BLT Prime Steakhouse pripremio nekoliko specijaliteta s Vegetom. Reportažu o tome prenijela je emisija Taste of New York koja se emitira na TV kanalu NY1.
BTL Prime Steakhouse priprema kvalitetne odreske koji su potpuno prirodno uzgojeni i vrlo je popularan usprkos velikoj konkurenciji gastronomske ponude u New Yorku. Osim u New Yorku, BTL Prime restorani prisutni su i u drugim američkim gradovima, ali i ostatku svijeta.
Vegetu su u pripremi jela počeli koristiti kako bi proširili jelovnik klasične američke kuhinje i oplemenili je s uzbudljivim dodacima globalnog karaktera.
Crooks, koji preferira mediteransku hranu, tom je prilikom istaknuo kako Vegeta svojim kolažom sušenog povrća i začinskog bilja svako jelo osvježava okusima i mirisima Mediterana. Dodao je kako je oduševljen svježinom i izbalansiranim sastojcima Vegete koji oplemenjuju okus svakog jela i dodaju mu harmoniju okusa poznatu kao Umami.
Kazao je da bi svaka američka domaćica u svojoj kuhinji trebala imati ovaj posebni hrvatski začin. „Vegeta ne samo da poboljšava okus svakog jela već može ispraviti pogreške prilikom kuhanja. Riječ je o svestranom začinu koji vam može pomoći da poboljšate svoje kulinarske vještine“, istaknuo je Crooks.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....