
Mali Lošinj, 14. travnja 2025. – Ovog proljeća, Lošinj Hotels & Villas poziva sve istinske ljubitelje vrhunske gastronomije na nezaboravan kulinarski doživljaj –Taste Slovenia, koji ponovno stiže na prestižne adrese Hotela Bellevue i Boutique Hotela Alhambra. Od 30. travnja do 3. svibnja 2025., neka od najistaknutijih imena slovenske gastro scene udružit će snage s vrhunskim lošinjskim chefovima kako bi zajedno kreirali jedinstven gourmet spektakl u čarobnoj uvali Čikat.
Otvorenje festivala bit će u srijedu, 30. travnja, uz ekskluzivnu večeru od pet sljedova u restoranu Bava. Kulinarstvo u svom punom sjaju predstavit će chef Filip Matjaž iz restorana COB (Cooking Outside the Box) i Roko Nikolić, glavni chef Hotela Bellevue. Večera će biti u savršenoj harmoniji s vinima renomirane slovenske vinarije Edi Simčič, poznate po vrhunskim vinima iz Goriških brda.
U četvrtak, 1. svibnja, gurmani će uživati u brunchu inspiriranom regijom Prekmurje u Michelinovom restoranu Alfred Keller. Chef Leon Pintarič iz Gostilne Rajh i domaćin, chef Michael Gollenz, pripremit će jela koristeći vrhunske slovenske namirnice, uključujući mesne delicije iz Kodile, uz vina iz vinarija Steyer i Marof.
Iste večeri pozornost se premješta u Matsunoki, gdje će chef Tomaž Kavčič iz restorana Dvorec Zemono, ujedno i dobitnik prestižne titule Chef godine prema vodiču Gault & Millau Hrvatska, pripremiti večeru od pet sljedova. Kao istinski ambasador bogate kulinarske baštine Vipavske doline, Kavčič će pripremiti meni koji će biti usklađen s vrhunskim vinima iz vinarije Marjan Simčič, simbolom spoja tradicije i inovacije slovenskog vinarstva.
U petak, 2. svibnja, Matsunoki će biti domaćin ekskluzivne večere koju će pripremiti chefica Petra Kapetanović iz restorana Peti 181 iz Ljubljane i domaći chef Orhan Cakiroglu. Gosti će imati priliku kušati pomno osmišljeni meni u četiri slijeda, pažljivo osmišljen za ovu prigodu, uz vrhunske Bio Sing suhomesnate proizvode i impresivna vina velikog formata iz vinarija Marjan Simčič, Edi Simčič i Movia, odabrana posebno za gourmet doživljaj Taste Slovenia.
Veliko finale festivala održat će se u subotu, 3. svibnja, u restoranu Alfred Keller, gdje će chef Marko Pavčnik iz Gostinstva Pavus i chef Michael Gollenz zajednički pripremiti spektakularnu večeru od pet sljedova. Završna večer bit će obogaćena izvanrednim vinima legendarne vinarije Movia, čija tradicija traje još od 1820. godine.
Pridružite nam se na Lošinju i uživajte u vrhunskoj slovenskoj gastronomiji uz svjetski priznate chefove i renomirane vinare. Osigurajte svoje mjesto na ovom ekskluzivnom gourmet putovanju Taste Slovenia u čarobnoj uvali Čikat!
O Lošinj Hotels & Villas
Lošinj Hotels & Villas istaknuti je brend vrhunskih luksuznih hotela i povijesnih vila na slikovitom otoku Lošinju. Brend nastoji gostima pružiti jedinstvena iskustva, spajajući lokalne tradicije s modernim luksuzom u očaravajućem, prirodnom okruženju. Otok Lošinj ima bogatu lječilišnu baštinu koja datira još od kraja 19. stoljeća te je posvećen očuvanju i promicanju ostavštine luksuza i wellnessa.
Lošinj Hotels & Villas u svom portfelju ima luksuznu kolekciju, koja sadrži boutique i ultra luksuzne objekte, kao i klasičnu kolekciju s objektima s četiri zvjezdice, a svi su smješteni u srcu lošinjske ljekovite klime te nude prekrasan pogled na more, restorane svjetske klase, više puta nagrađene wellness programe te niz sadržaja idealnih za intimni bijeg, aktivni odmor ili obiteljski odmor.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....