SKUPO POPUT BIFTEKA

Fast food je preplavio Hrvatsku, cijene divljaju, odlazi se u ekstreme: ‘Znate li kolika je marža na jednoj pizzi margariti?‘

Razlika u cijeni između fine dininga i brze hrane nikad bila manja

Kad malo bolje izračunaš, više ti se isplati ostaviti novac u nekom boljem, skupljem restoranu nego jesti burgere i roštilj. Doslovno ništa nije toliko poskupjelo kao fast food i grill - kaže mi usput jedan prijatelj.

Prije nego što dođem do službenih podataka koji potvrđuju da je tako, evo i nekoliko primjera iz prakse.

U jednom od najpoznatijih roštiljskih restorana u Zagrebu, pivnici Budweiser, porcija pomfrita sada košta već 4,40 eura, a dvije osobe koje jedu najobičnije ćevape s prilogom, i priušte si salatu i možda čašu vina, teško će iz lokala izaći s cehom manjim od 50 eura.

Pizza margarita sada se već u najobičnijem ćumezu teško može dobiti za ispod deset eura, a čak i lignje iz fast fooda na placu, recimo Tritona na Kvatriću, koje čovjek jede iz plastične po...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2025 11:17