ŠOKANTNI NALAZI

Gotovi obroci u trgovinama puni su ešerihije, plijesni i stafilokoka, stručnjak upozorava: ‘Jasno je što se s tom hranom radilo‘

Samo je jedan način da se u tako kratkom roku razvije tako puno mikroorganizama

Ukoliko se hrana zagrijava, to mora biti iznad 60 stupnjeva jer se na nižim temperaturama razvijaju mikroorganizmi

Nakon što je Jutarnji list objavio kako je analiza hrane iz toploteka, u kojima jedu brojni Hrvati, pokazala da je hrana puna ešerihije i stafilokoka te da na testu pada i do 46 posto uzoraka, kontaktirali smo stručnjaka za sigurnost hrane koji nam je pojasnio uslijed čega dolazi do tako zabrinjavajuće statistike.

Marijan Katalenić, stručnjak za sigurnost i kvalitetu hrane pojasnio nam je kako za hranu u toplotekama, ukoliko se potroši tijekom dana kad je pripremana, postoji mala mogućnost da se namnoži dovoljan broj mikroorganizama koji...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 16:52