PIŠE ANTE TOMIĆ

Hadezeovce na nižim razinama vlasti redovito se hvata u krkanju. A jedna destinacija im posebno otvara apetit...

Osobito im, čini se, dolazak u Zagreb otvara apetit. Već kod naplatnih kućica autoceste oni rezerviraju stolove za četvero

Janjetina na ražnju; ilustracija

 Bozo Radic/Cropix
Objavljeno: 22. veljača 2025. 14:32

Čitajući što je sve onaj Vinko Zulim iz Segeta pojeo u nekoliko godina, zgražajući se nad bezbrojnom peradi, prasadi, janjadi, teladi, cijelim jatima svakovrsnih riba, kašetama glavonožaca i vrećama rakova i školjaka što je hadezeovac proždrljivo satrao dok je bio načelnik općine, pomislio sam kako on vjerojatno nije hranu naručivao normalno, kako svi mi činimo, iz jelovnika u tankim koricama, već bi mu donijeli debelu knjigu "Život životinja" Alfreda Edmunda Brehma, da iz nje izabere što bi ručao.

"Za predjelo bih, ako dopustite, preporučio carpaccio od pitona", kazao bi gostioničar snishodljivo trljajući ruke, a Zulim bi se, listajući Brehma, mršteći premišljao sekundu ili dvije, pa odlučio:

"Ne, za početak mi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. veljača 2025 14:53