ZABRINJAVAJUĆI NALAZI

Hrvati obožavaju tople obroke u trgovinama, ali ovo sigurno ne znaju: Sve je puno ešerihije, plijesni i stafilkoka, ‘palo‘ čak 38 posto uzoraka!

Rezultati tih analiza sugeriraju kako u sustavu toploteka, u najmanju ruku, postoji prilično ozbiljan higijenski problem

Ukoliko se hrana zagrijava, to mora biti iznad 60 stupnjeva jer se na nižim temperaturama razvijaju mikroorganizmi

Nude sve – od salata preko tjestetina i rižota, pohanaca, prženog i kuhanog krumpira, sarme, nekad i variva, nađe se tu i ribe i kakvog pirjanog povrća.

Poslužuje se u plastici ili škarniclu, uglavnom u trgovinama ili trgovačkim centrima, često se jede s nogu, a objed iz toploteka toliko je popularan među domaćim potrošačima i turistima da grad Zagreb već deset godina kontinuirano provodi mikrobiološku analizu ove hrane te redovito potajno kupuje uzorke u trgovinama i trgovačkim centrima diljem Hrvatske kako bi bili sigurni da je hrana ispravna.

A rezultati tih analiza sugeriraju kako u sustavu toploteka, u najmanju ruku, postoji prilično ozbiljan higijenski problem.

Ovisno o godini, udio nesukladnih uzoraka hrane iz toploteka kreće se između dva i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 13:37