TEORIJA ZAVJERE

Smrtonosna bakterija E.Coli stvorena je u laboratoriju i namjerno puštena u hranu?

'Namjera je smanjenje korištenja sirove hrane, odnosno voća i povrća, s krajnjim ciljem da stanovništvo ostane ovisno o farmaceutskim proizvodima' - piše portal Naturalnews.com.
 AP photo

Dok njemački stručnjaci pokušavaju otkriti izvor zaraze opasnom bakterijom koja je dosad odnijela 23 života i zarazila oko 2.300 ljudi, nitko je govori o tome kako je moguće da je ta vrsta bakterije E.Coli otporna na osam različitih vrsta antibiotika i kako se odjednom našla u hrani.

Spomenuta vrsta bakterije E.Coli pripada soju O104 koji gotovo nikad nije otporan na antibiotike, piše portal Naturalnews.com. Kako bi te bakterije stekle otpornost, moraju kontinuirano biti izložene antibioticima kako bi došlo do 'mutacijskog pritiska' koji stvara otpornost na lijekove.

Jesu li bakterije tome bile podvrgnute može se lako otkriti analizom njihovog genetskog koda, piše portal, navodeći kako je nemoguće da se ovako nešto dogodi u prirodi, gdje bakterija nije mogla steći otpornost na tako velik broj antibiotika.

Ako je umjetno stvorena, onda je vjerojatno namjerno ubačena u hranu ili je 'puštena' iz laboratorija, a sve kako bi se smanjilo korištenje sirove hrane, odnosno voća i povrća, s krajnjim ciljem da stanovništvo ostane ovisno o farmaceutskim proizvodima, piše, između ostalog, portal Naturalnews.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 14:51