Iako se priprema slanine čini jednostavnom, lako se može dogoditi da zagori, osuši se ili jednostavno ne ispadne kako treba. Česta greška je korištenje previsoke temperature ili previše ulja.
Baš zato Donna se pouzda u drugačiju metodu te umjesto ulja ili maslaca koristi običnu vodu.
"Na ovaj način slanina svaki put ispadne savršeno hrskava", objašnjava Urso. "Voda sprječava zagaranje mesa i pomaže u stvaranju ravnomjerne, postojane teksture. Također, nema prskanja masnoće, što znači manje čišćenja nakon pripreme."
Kuhanje slanine na vodi omogućuje polagano otapanje masnoće i omekšavanje mesa dok voda isparava. Rezultat je ravnomjerno pečena, savršeno hrskava slanina koja se neće zalijepiti za tavu ili izgorjeti.
"Ova metoda odlična je za one s užurbanim rasporedom. Dok pečenje u pećnici može potrajati i do 20 minuta, a čišćenje kuhinje nakon klasičnog pečenja na ulju (u slučaju da vam ne zagori) oduzima dragocijeno vrijeme, pripremanje slanine na vodi traje samo 10 do 12 minuta", dodaje Donna.
Kako pripremiti slaninu koristeći vodu:
Na štednjak stavite veliku tavu u koju slanina može stati u jednom sloju. Nemojte pretrpavati tavu. Ulijte vode tek toliko da prekrije dno tave, a zatim na to stavite komade slanine. Pustite da voda zavrije - slanina će se početi lagano kuhati i otpuštati vlastitu masnoću. Kada slanina postane zlatno smeđa, pažljivo je okrenite.
U trenutku kada dosegne željenu razinu hrskavosti, izvadite je iz tave i stavite na papirnati ubrus kako biste uklonili višak masnoće i vode.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....