
Kada su u pitanju jela od tjestenine, Talijani su u punom smislu te riječi - autoritet. Baš zato prvi su koje ćemo poslušati kada imaju dobar savjet po pitanju pripremanja lazanja. Naime, na stranici talijanske turističke agencije Walks of Italy saznali smo da mnogi Talijani prilikom slaganja lazanja mijenjaju smjer tjestenine u svakom sloju, a evo i što to točno znači.
"Kako bi lazanje zadržale svoj oblik nakon rezanja i posluživanja, mnogi Talijani izmijenjuju orijentaciju listova tjestenine u svakom sloju", savjetuju.
"Dakle, ako prvi sloj tjestenine položite uzdužno, drugi ćete sloj postaviti poprečno, i tako naizmjenično u svakom sloju. Iako se to možda čini besmislenim, ovo je jedan od onih noninih trikova u koje se kunemo!"
Popularni korisnik Reddita slaže se s ovim savjetom, napominjući da tzv. križno slaganje tjestenine "daje dodatnu čvrstoću svakom komadu lazanja".
Naravno, puno veći utjecaj na stabilnost lazanja, nego što je način slaganja listova tjestenine, imat će to koliko ih dugo ostavite da odstoje nakon pečenja (što je, kako i sami znate, često vrlo izazovno), a stručnjaci preporučuju između 30 i 45 minuta. Ipak, ako poslušamo oba ova savjeta, ne možemo se oteti dojmu kako će nam naša, ali i Garfieldova hrana, postati barem za nijansu ukusnija.
Pitate se imamo li još koji trik za savršene lazanje? Danas ste očito sretne ruke, jer poznali smo i da Mary Berry ne samo da ostavlja svoje lazanje da odmore nakon pečenja, već ih pušta da odstoje najmanje šest sati prije nego što ih uopće stavi u pećnicu.
Na taj način suhi listovi tjestenine imaju dovoljno vremena da omekšaju, što znači da ih ne morate prethodno kuhati. Osim toga, Talijani tradicionalno koriste puno više muškatnog oraščića nego što biste možda očekivali - dodavanje ovg začina u bešamel moglo bi vašim lazanjama dati onaj pravi wow efekt.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....