Kineska kuhinja

Povrtne rolice za današnji ručak!

Ima li slavnijeg kineskog jela od proljetnih rolica?
 Getty Images/iStockphoto

Važno je da tijesto bude savršeno hrskavo. Isto vrijedi i za povrće, nikako ga ne smijete raskuhati, mora ostati blago hrskavo i svježe!

Trebat će vam:

500 g Ledo Tijesta za savijače
450 g Ledo Kineske mješavine
1 jaje
3 režnja češnjaka
2 žlice sojinog umaka
1 žlica naribanog đumbira
1 žlica maslinovog ulja
papar
ulje za prženje

Za slatko kiseli umak:

100 ml soka ananasa
4 žlice rižinog ili jabučnog octa
3 žlice šećera
1 žlica koncentrata rajčice,
1 žlica sojinog umaka
2 žlice vode
2 žličice gustina

Fresh spring rolls with soy sauce
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Za slatko kiseli umak, pomiješati gustin s vodom pa ih pridružiti ostalim sastojcima. Kuhati uz miješanje 2-4 min od kada zavri. Povrće pirjati 8-10 min na žlici maslin. ulja sa češnjakom i đumbirom, te začiniti sojinim umakom i paprom. Povrće usitniti i njime nadjenuti listove kora izrezane na kvadrate 20×20 cm. Rolice oblikovati na način da se stavi 1-2 žlice nadjeva na jedan kut i zamotati ga po dijagonali poput sarme. Krajeve kora „zalijepiti“ premazivanjem rubova umućenim jajetom. Rolice pržiti u dubokom ulju na umjerenoj temp. Uz povremeno okretanje dok ne poprime zlatno smeđu boju sa svih strana.

Isprobajte i ukusne rezance s povrćem (Chow Mein) te slatko kiselu piletinu s rižom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 14:00