Jesti na cesti

9 epizoda i 9 istaknutih chefova! Stiže nova uzbudljiva kulinarska emisija Davida Skoke

 Press
Emisija će se prikazivati na nacionalnoj televiziji, a prvu od devet epizoda imat ćemo priliku gledati 14. travnja

Nakon popularnog serijala Motor, loza, kuhača (2024.) u kojima je posjećivao najistaknutije domaće vinare, David Skoko u novoj kulinarskoj emisiji kreće na uzbudljivo gastronomsko putovanje kroz okuse ulične hrane diljem Hrvatske. Nova kulinarska emisija David Skoko: Jesti na cesti na male ekrane i 1. program Hrvatske radiotelevizije stiže u ponedjeljak, 14. travnja. Nastavak je to suradnje produkcijske kuće Cobra Chicks i jednog od naših najuspješnijih domaćih chefova Davida Skoke. Autentični šarm našeg chefa znanog kao Ribarev sin u kombinaciji sa živopisnim osobnostima hrvatskih najuspješnijih chefova stvaraju fantastičnu sinergiju tijekom potrage za najboljom uličnom hranom diljem zemlje. Režiju serijala potpisuju renomirani redatelji Nevio Marasović i Radislav Jovanov Gonzo, dok je autorica i scenaristica serijala Inja Korać.

Kroz devet epizoda, chef Skoko gledatelje uz pomoć crvenog retro kombija za kuhanje vodi na proputovanje kroz lokacije svojih kolega i prijatelja, najznačajnijih domaćih chefova: Tomice Đukića, Ane Ugarković, Marka Turkovića, Matije Bogdana, Katarine Vrenc, Igora Gudca, Gracije Horvatin, Ivane Bekavac i Hrvoja Zirojevića. U opuštenoj atmosferi, na devet različitih lokacija i okruženja, uz puno zabave te uz lokalne namirnice chefovi pronalaze recepte za našu domaću uličnu hranu prilagođenu podneblju.

image

U prvoj emisiji Ribarev sin kuhat će s Tomicom Đukićem

Press

Skoko kreće iz Slavonije, točnije Osijeka gdje s Tomicom Đukićem, najvažnijim chefom slavonsko-baranjske kuhinje koji je ujedno i chef hrvatske nogometne reprezentacije pokušava osmisliti street food baziran na tradicionalnim slavonskim namirnicama. Serijal se nastavlja u Istri uz jednu od najvažnijih i najistaknutijih zvijezda naše kulinarske scene, gastronomske virtuozice Ane Ugarković; gastronomska turneja se nastavlja na jugu, Korčuli, uz pomoć Marka Turkovića, vrhunskoga chefa koji danas vodi svoj restoran u kojemu kuha isključivo na živoj vatri. Skoko potom putuje u Čakovec, kod Matije Bogdana čiji je kulinarski smjer fine dining ili visoka kuhinja, kako bi zajedno otkrili recepte lokalne, međimurske ulične hrane. Iduća stanica je Kvarner uz Katarinu Vrenc, kojoj je čuveni vodič Gault&Millau Hrvatska dodijelio nagradu za mladu nadu 2023. godine, a poznati gastronomski portal i gastro veleučilište nagradu za mladog chefa 2024.

image

David Skoko ugostit će i Anu Ugarković

Press

Nakon toga slijedi istraživanje ulične hrane u Gorskom kotaru, uz pomoć Igora Gudca, nevjerojatno kreativnog chefa koji za sebe kaže da je prvo ugostitelj, a tek onda i kuhar. Putovanje se nastavlja uz sjajnu cheficu Graciju Horvatin, baziranu na Murteru, dok je za susret s cheficom Ivanom Bekavac Skoko doputovao u - hrvatsku metropolu. Serijal završava u Dalmaciji - u Splitu Skoko posjećuje Hrvoja Zirojevića, jednog od najvažnijih kuhara dalmatinske gastronomije, s kojim kreira - splitsku uličnu hranu.

Prva epizoda bit će emitirana u ponedjeljak, 14. travnja u 20:15 sati na prvom programu Hrvatske radiotelevizije.

Seriju su režirali Nevio Marasović (Šlager, Pamtim samo sretne dane, Comic Sans, Goran, Vis-À-Vis) i Radislav Jovanov Gonzo (Punim plućima), dok je kreatorica i scenaristica Inja Korać, koja potpisuje i produkciju (Cobra Chicks Zagreb). Direktor fotografije je Toni Renaud, a montažu potpisuju Tomislav Pavlic, Anita Jovanov, Vanja Siruček i Nina Velnić. Za originalnu glazbu je zaslužan Stanislav Kovačić, a glazbu špice potpisuju Edi Maružin i Gustafi. Za špicu i grafički dizajn zaslužan je studio Šesnić i Turković, za dizajn zvuka Studio Nazor, a postprodukciju slike Eclectica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
28. ožujak 2025 10:47