PROFIĆI U KUHINJI

AKO PITATE ANTHONYJA BOURDAINA: Ovo su najbolji komadi mesa koje trebate kupovati!

 Anthony Bourdain Parts Unknown Facebook page
Svi želimo moći prepoznati dobar komad mesa te ga pripremiti na pravilan način.

Izvor naslovne fotografije: Anthony Bourdain Facebook page

Ako pitate Anthonyja Bourdaina najbolji komadi su svakako biftek i ribeye, koji imaju savršen omjer čistog mesa i masnoće, a slijedi ih sirloin odrezak (dio goveđeg mesa koji se nalazi između buta i fileta) te flank koji je malo žilaviji, ali pun okusa.

Zagreb, 101016. 
Priprema steakova u restoranu OXBO Urban Bar and Grill hotela Double Tree by Hilton.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

A koji je najdosadniji komad mesa, onaj koji chefovi nikad ne naručuju u restoranima te kako pravilno posoliti steak? Pogledajte u videima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
17. travanj 2025 01:55