RITAM SCENE

Ana Roš inicirala večeru u San Roccu da se Brtonigla bolje brendira kao poželjna destinacija

 Marko Miščević I San Rocco Page/
Ana Roš i Teo Fernetich organiziraju zajedničku večeru u San Roccu kao važan korak ka boljem i uspješnijem brendiranju Brtonigle

Ana Roš, glavna chefica restorana Hiša Franko koja ima dvije Michelinove zvjezdice, gostuje sljedeće subote u restoranu San Rocco u Brtonigli. Događanje će biti zatvorenog tipa. Doznajemo kako je ideja zajedničke večere Ane Roš s timom San Rocca zapravo organizirana na Aninu inicijativu kako bi se Brtonigla brendirala kao zanimljiva destinacija koja u gastronomskom, a slijedom toga i u turističkom smislu ima što ponuditi. Tako će u subotu, 18. lipnja s početkom u 19 sati održati zajednička večera Ane Roš i Tea Ferneticha u masliniku obitelji Fernetich. Roš vrlo dobro poznaje Istru, a pogotovo područje Bujštine gdje i sama ima kuću u kojoj povremeno boravi. Odabir lokacije maslinika obitelji San Rocco i suradnja s članovima tima istoimenog restorana vrlo je logičan. Naime, San Rocco je najluksuznije mjesto tog područja, prepoznatljiv dugi niz godina kao obiteljski brend koji radi izvrsna maslinova ulja i jedna od provjerenih destinacija za jela s tartufima, kao i jedna od rijetkih koja nudi čuvene ljetne bijele tartufe. Podsjetimo kako je Massimo Bottura, megapopularni chef posjetio San Rocco, a posebno su ga oduševila maslinova ulja Fernetichevih

Među uzvanicima će biti predstavnici medija i influenceri iz stranih zemalja kako bi svojim čitateljima i sljedbenicima dočarali golemi potencijal Brtonigle kao regije. Na području Brtonigle djeluju istaknuti vinari kao što su vinarija Veralda i Ravalico, a u proizvodnji maslinovog ulja prednjači spomenuta obitelj Fernetich. Kuhanje Ane Roš u Brtonigli važno je u brendiranju regije kao prepoznatljive turističke destinacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2024 01:00