
Kada smo prošlog tjedna na društvenim mrežama vidjeli objavu iz zagrebačke zanatske pekarnice Bread Club u kojoj je ova ekipa jasno dala do znanja da su krenuli samostalno razvlačiti tijesto i u njega pakirati višnje, požurili smo u njihovu poslovnicu na uglu Frankopanske i Ilice i odmah kupili jedan komad najavljene štrudle. Bio je lijep, velik, izgledao je hrskavo već na prvi pogled i platili smo ga 3,50 eura.
I točno tako kako je štrudla izgledala kada smo je vidjeli na fotografiji, a kasnije i u maloj vitrini u Bread Clubu, takvog je bila i okusa. Slasna, sočna, sa slatkastog kiselkastim ljepljivim punjenjem umotanim u domaće, taman dovoljno žilave, slankaste kore. Budući da je komad poveći i ako se samo želite usput zasladiti, možete ga bez brige podijeliti na dvije osobe, mi smo drugi dio sačuvali za doručak idućeg dana. Iako je tijesto stajanjem izgubilo na hrskavosti, štrudla je i dalje bila ukusna.
U Zagrebu, svaka čast izuzecima, uglavnom restoranima, takvu štrudlu s domaćim korama, pa još i od sočnih višanja, teško ćete pronaći i u sezoni, pa ako ste ljubitelj, svakako u tjedni raspored ubacite i jedan odlazak u najbliži vam Bread Club. Sada ionako već imaju devet poslovnica po cijelom gradu pa vjerujemo da barem pored jedne prolazite na putu do posla ili neke druge obaveze. Topla preporuka!
Komentari
0