Od sad svakog vikenda

Buffet brunch u Maredu jedna je od ljepših novosti na gastro sceni u posljednje vrijeme, a ponuda?

Neka vas ne zabrinjava što je riječ o buffet konceptu, sve funkcionira besprijekorno. Imamo tek jedan mali ali...

Ponuda bruncha u gradu Zagrebu već neko je vrijeme na zavidnom nivou, čemu smo i sami već više puta svjedočili. Tome se, vjerojatno, najviše raduju turisti kojih je iz godine u godinu sve više, ali i svi oni koji vikendom vole odvojiti vrijeme za sebe i ugodno druženje uz lagana jela u dobrom društvu. Od centra do rubnih dijelova grada, sad je već na desetke lokala koji su ga uveli u ponudu, a koncept im je više manje isti - naručiš neko od jela s menija uz nezaobilazan topli napitak ili čašu prosecca, baš kao i u drugim svjetskim metropolama.

image
Maja Šokčević Lovrić

Ovog vikenda, u subotu, na kartu mjesta koja nude brunch pridružio se i zagrebački Maredo chefa Maria Mihelja, smješten nedaleko Cibone na adresi Ulica Florijana Andrašeca 14. Međutim, za razliku od drugih mjesta u gradu, ovdje su odlučili otići korak dalje te su uveli buffet brunch ili kako to neki vole reći - all you can eat.

image
Maja Šokčević Lovrić
image
Maja Šokčević Lovrić
image
Maja Šokčević Lovrić

Na sam spomen buffeta neki su podignuli obrve, jer ih to asocira na hotelske doručke i večere kakve smo svi doživjeli - stojiš u mjestu, cupkaš i čekaš da se gospođa ispred tebe smisli što će pojesti ili koliko će jaja ili krumpirića izvaditi u tanjur. I taman kad pomisliš da je gotova, onda napravi korak unazad pa te još nehotice i trkne tako da ti tanjur (daj Bože prazan) pribije na prsa... Ipak, u Maredu nije bilo tako. Pun lokal, premda su tek pustili vijest o prvom takvom događanju koje će, uzgred rečeno, od sada biti u ponudi svaku subotu, bio je dobar test. Svi gosti su za ovo događanje trebali rezervirati stol, pa je bilo i razočaranih okreta na ulazu u restoran, no popunjenost nije izazvala i gužve za buffet stolom posloženim u dva reda.

image
Maja Šokčević Lovrić
image
Maja Šokčević Lovrić
image
Maja Šokčević Lovrić

A sad ono najbitnije - što je u ponudi. Kada su slali najavu za novitet u ponudi, iz Mareda su poručili kako je riječ o gurmanskom brunch iskustvu. Šakšuka s jajima, hummus sa svježim krastavcima i mentom, slani kroasani sa šunkom, sirom, rukolom i maslacem, hosomaki sushi mix, zapečene štrukle, mazalice s poširanim jajima, hollandaise umakom i vlascem, beef salata s bulgurom, empanade, taquitosi, grilano povrće, marinirane masline, ukiseljeni luk... samo su dio ponude slanih jela, koja će iz tjedna u tjedan obogaćivati i mijenjati.

image
Maja Šokčević Lovrić
image
Maja Šokčević Lovrić
image
Maja Šokčević Lovrić

Od isprobanih jela posebno su nam se svidjele mazalice, sa kojih je žumanjak propisno curio iz poširanih jaja. Ništa manje ukusna nije bila ni šakšuka, zbog koje smo se jednostavno morali dići po još jednu porciju, jer je taj zimski sataraš baš mirisao na ljeto, premda nisu sezona ni rajčice, a ni paprike. Empanada je bila lijepo pečena, nimalo masna i bogatog aromatičnog punjenja, a humus odlično začinjen te lijepi dodatak uz hrskave taquitose punjene piletinom. Jedinu zamjerku imamo na pekmeze uz slastice - pohani kruh, kaiserschmarrn i američke palačinke. I to ne na izbor okusa - od šipka, šljiva i miješanu, koliko na proizvođača koji po nama nije najbolji izbor, jer su mu džemovi preslatki i vrlo konfekcijski, pa zapravo samo smetaju i prikrivaju okuse posluženih slastica.

image
Maja Šokčević Lovrić

Na kraju recimo i kako uz sve navedeno na izbor imate tri vrste kruha i grissine, razne salate i kako su u brunch ponudi neograničene mimose za 9 EUR po osobi. Cijena bruncha je 25 EUR za odrasle te upola manje za djecu, dostupan je subotom od 10 do 13 sati, a stol je moguće rezervirati na broj +385 99 457 4000 ili putem ovog linka.

Premda svako godišnje doba sa sobom nosi svoje prednosti, uvjereni smo kako će ova ponuda posebno atraktivna biti u proljeće kad Maredo otvori svoju lijepu terasu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. veljača 2025 06:02