IDEMO NA MORE

Dobar razlog za vikend na Krku! Matija Bogdan ima novi meni, sve zvuči dobro, ali soparnik nam je favorit

Aminessov executive chef Matija Bogdan otkrio nam je detalje o novom meniju

Tražite li ovih sunčanih dana razlog za bijeg iz grada, možda bi upravo Njivice na Krku mogle biti dobra ideja. Osim što ćete uživati u morskom zraku i dugim šetnjama (a ako ste dovoljno hrabri i otvoriti sezonu kupanja), upravo tamo možete svratiti i u Aminessov restoran 7 Seas by Matija Bogdan, iz kojeg su baš ovih dana predstavili novi meni.

image
Neven Jurjak Merlo De Graia/

Kako nam je ispričao sam Bogdan, kod stvaranja menija vodili su se domaćim, lokalnim namirnicama koliko je to bilo moguće, pa tako posebno ističe jela koja rade s kvarnerskim škampima, našom plavoperajnom tunom, krčkom i creskom janjetinom, divljom ribom iz Jadrana i sirevima iz Istre. Meni su prilagodili sezoni, a poneka jela i mikrosezoni, pa će njih s vremenom mijenjati, jer sada sadrže divlje šparoge, medvjeđi luk i smrčke, sezona kojih je prilično kratka, a čekaju i da stigne prvi ovogodišnji bob.

image
Neven Jurjak Merlo De Graia/
image
Neven Jurjak Merlo De Graia/

U 7 seas by Matija Bogdan nude dva degustacijska menija, od šest i osam sljedova, a među jelima Matija Bogdan posebno ističe carpaccio od jadranske plavoperajne tune s kremom od dimljenih dagnji, taragonom i umakom od mlaćenice, tartar od primorske janjetine s kremom od dimljenog poriluka, maslinova ulja i crnih maslina, a jedan od favorita mu je, dodaje, soparnik tacos koji rade tako da tijesto pune blitvom i Runolist sirom, sporo pečenom janjećom potrbušinom, umakom inspiriranim chimichurrijem od lokalnog začinskog bilja i kremom od fermentiranih čili papričica.

image
Neven Jurjak Merlo De Graia/
image
Neven Jurjak Merlo De Graia/

Na meniju je još i jelen, koji je u različitim formama sada već postao Bogdanov potpis, dok je deserte, ističe, radio u suradnji s Aminessovom novom slastičarkom Bojanom Bukvić, čiju priču možete čitati u novom broju magazina Dobra hrana.

image
Neven Jurjak Merlo De Graia/
image
Neven Jurjak Merlo De Graia/

Osim sljedova, u 7 Seas by Matija Bogdan gosti mogu svratiti i na jednostavniji, laganiji i cjenovno pristupačniji ručak u sklopu bara. Njihov lunch meni sastoji se od 10-ak jela, koja su pogodnija za sve toplije dane koji dolaze i kod kreiranja kojih su se vodili ponajviše sezonom pa će ih, kako se namirnice budu izmjenjivale, prilagođavati onome što će biti dostupno.

"Dosta je kratak meni, to su jednostavnija jela i namirnice. Recimo, na lunch meniju imamo burger, ali ga radimo od mesa boškarina. Uglavnom, sve što kuhamo, kuhamo najbolje što možemo, s puno pažnje i najboljim namirnicama koje su nam dostupne", rekao nam je na kraju razgovora Matija Bogdan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
14. travanj 2025 11:16