Ne propustite!

Dobra hrana i Školska knjiga daruju hit naslov ‘Kako napraviti kruh‘ s više od 60 recepata

Priključite se našem Instagram nagradnom natječaju i jedan primjerak može postati i vaš!

Školska knjiga, baš u mjesecu kad se obilježavaju Dani kruha, objavila je novo izdanje hit knjige "Kako napraviti kruh" Emmanuela Hadjiandreoua. U dugo očekivanome, novom izdanju svjetske uspješnice autor knjige otkriva recepte koji će udovoljiti svačijem nepcu - od bijelog kruha s kvascem, preko zdravijih bezglutenskih verzija, pa sve do popularnijih kruhova s kiselim tijestom.

Svima koji vole kuhati ova će vrhunski ilustrirana knjiga u izdanju Školske knjige otkriti užitak pečenja vlastita kruha; uvjerit ćete se u to s pomoću recepata za više od 60 vrsta kruha i slastica koje je priredio nagrađivani majstor pekarstva Emmanuel Hadjiandreou

Emmanuel Hadjiandreou pravi je umjetnik u stvaranju kruha. U svojoj svjetskoj uspješnici, koju je na hrvatski jezik prevela Ana Josić, objašnjava kako, korak po korak, pripremiti odličan kruh. Ako ste propustili prvo izdanje ove knjige, nemojte da vam se to dogodi i s novim izdanjem - priključite se našem Instagram nagradnom natječaju i možda jedan primjerak ode baš u vaše ruke.

INSTAGRAM NAGRADNI NATJEČAJ

Sve što trebate je zapratiti Dobru hranu na Instagramu, lajkati objavu o nagradnom natječaju, odgovoriti na postavljeno pitanje i pričekati idući tjedan, kada ćemo 29. listopada iza 13 sati objaviti pet dobitnika naslova "Kako napraviti kruh".

Pravila nagradnog natječaja potražite ovdje.

image
Školska knjiga

Stoljećima su ljudi živjeli na kruhu i maslacu. Taj skromni kruh koji su pekli na ognjištu i jeli cijeli tjedan od pamtivijeka je bio temelj obiteljskih objeda. Posljednjih se godina u pekarnicama, velikim trgovinama i na tržnicama mogu naći sve moguće vrste kruha čime se udovoljava potražnji za izvornim proizvodima. Danas ljudi ponovno otkrivaju čari pečenja vlastita kruha ne samo zato što na taj način mogu uštedjeti nego i zato jer žele uživati pripremajući prirodnu i zdravu hranu.

OD KLASIKA DO GURMANSKIH VERZIJA

U prvom poglavlju - Osnovno o pravljenju kruha - pronaći ćete upute i savjete za uspješnu pripremu kruha i naučiti što se događa s brašnom i kvascem, kako napraviti vlastitu starter-kulturu za kiselo tijesto te koji vam je kuhinjski pribor potreban kako bi vam život bio jednostavniji. Zatim će vas naučiti kako napraviti obični bijeli kruh, s kvascem ili sodom bikarbonom, u čemu će vam pomoći jasne fotografije koje prate cijeli tijek pripreme kruha. Na taj način ovladat ćete umijećem pravljenja mnogih vrsta kruhova s kvascem kao što su bagel peciva, talijanska ciabatta, kruh s orasima i kruh s pivom.

Poglavlje Kruhovi bez pšenice ili bezglutenski kruhovi nije namijenjeno samo onima koji ne podnose pšenicu ili gluten. Raž i pir postaju sve popularniji pekarski sastojci, a od kombinacije kukuruznoga, rižina, krumpirova i heljdina brašna moguće je napraviti izvrstan kruh. Isprobajte klasike poput crnog ili integralnoga raženog kruha, ali odvažite se i na gurmanske verzije u kojima Hadjiandreou, primjerice, kombinira slatkoću suhih šljiva, kiselost raži i žestinu papra.

image
Školska knjiga

RECEPTI IZ CIJELOG SVIJETA

Za izučenog je pekara kruh s kiselim tijestom najveće pekarsko umijeće. Autor knjige podučava kako ćete s malo starter-kulture pripremljene kod kuće uvijek imati osnovu za novi kruh. Na taj drevni način možete pripremiti raženi kruh s kiselim tijestom i kuminom, kruh sa suhim smokvama, orasima i anisom, kruh s ciklom, kruh s pikantnim sirom i začinskim biljem, kruh s čokoladom i grožđicama…

Na kraju, u poglavlju Peciva i kolači, kriju se poslastice koje bi vam mogle uljepšati svaki doručak. Kada jednom sami izradite prhke kroasane koji se tope u ustima ili pains au chocolat, nikad ih više nećete kupovati u trgovinama. Osim njemačkog stollena, britanskih peciva hot cross buns i francuskog brioša, ovdje ćete pronaći ideje za recepte iz cijelog svijeta.

O autoru:

Emmanuel Hadjiandreou predano podučava kako napraviti kruh. Podrijetlom iz Južne Afrike, zanat je izučio u Cape Townu, u pekarnici u njemačkom stilu. U Ujedinjenom Kraljevstvu radio je u pekarnicama, hotelima i restoranima kao što su Gordon Ramsey, Savoy, Flower Power City Bakery, Daylesford Organic i Judges Bakery u Hastingsu, gdje i živi. Radeći u Njemačkoj, gdje je naučio kako napraviti prvorazredni stollen, postao je stručnjak za vrste kruha kakve se prave u Europi,a za neke od njih osvojio je i nagrade. Ovo je njegova prva knjiga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2024 09:50