
Povratna karta Zagreb-Palermo ovih dana koštat će vas oko 300 eura, pa putovanje slobodno odgodite za neka bolja vremena, jer u specijalitetima sicilijanske kuhinje uskoro možete uživati i u Hrvatskoj, točnije u Lovranu, u food&wine baru Ganeum. Tamo se, naime, ovog četvrtka, 13. veljače, održava posebna večera u sklopu koje će gosti moći kušati jela kao što su arancini, caponata i cannoli s pistacijom. Kako saznajemo, nakon ove večere, u Ganeumu planiraju nastaviti sa sličnim događajima u sklopu kojih će spajati dobra vina i istu takvu hranu.
Kažu kako je sav naglasak stavljen na dobru namirnicu i jela koja se od nje mogu napraviti, a svi ionako znaju da se na Siciliji jede više nego dobro pa je tema ove večere bila prilično logična. Naglasak je, dakle, na tradicionalnoj sicilijanskoj kuhinji, ali kažu, budući da je lovostaj, neće uspjeti nabaviti srdele i inćune, a sabljarku će u nekim jelima zamijeniti tunom.
A kada su odredili temu, napamet im je pala i suradnja s distributerom VineaGold, koji uvozi vina baš sa Sicilije, i tako su se povezali i s vinskom kućom Donnafugata. Njih će na večeri predstavljati sommelierka Ines Matić Matešković, što je ekipi u Ganeumu, kažu, izrazito drago.
Cijena večere od šest sljedova hrane uparenih sa šest sljedova vina je 85 eura. Večera počinje u 19 sati, a goste će zabavljati i bend. Sve detalje o ovom događaju možete pronaći ovdje, dok stol možete rezervirati telefonski.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....