Već nam hrska pod zubima

Ekipa poznata po savršeno pečenom praščiću i kruhu ponovno gostuje u Zagrebu

Idući tjedan Zemunci ponovno stižu u grad na novo gostovanje u Maredu, ali s nešto drugačijim konceptom

Zemunski Pretop, jedinstveni street food koncept koji spaja rustikalnu jednostavnost i vrhunsku gastronomiju, ponovno dolazi u zagrebački restoran Maredo. Ovaj projekt, smješten na zemunskoj pijaci, pokrenula su trojica prijatelja - kuhar Nikola Nikolić, pekar Nenad Pajević i vlasnik Java coffee pržionice Miloš Dodig. Njihova filozofija "bread & schwein & champagne" brzo je postala nezaobilazna točka za ljubitelje svinjetine i zanatskog kruha u Beogradu, a priliku pokazati zašto su tako brzo stekli popularnost imala je priliku okusiti već lani i zagrebačka publika.

Ako ste propustili njihovo prvo gostovanje u Maredu, sada ponovno imate priliku iskusiti njihov jedinstveni pristup pripremi odojka. Na prethodnoj večeri, odojak je oduševio sve prisutne - meso se topilo u ustima, dok je hrskava kožica bila savršeno začinjena. Gosti su s oduševljenjem umakali komade sourdough kruha u mnogima najbolji dio pečenja uz hrskavu kožicu - pretop (sok od pečenja), a atmosfera za stolovima bila je ispunjena smijehom i uzdasima koje izazivao užitak njihova pečenja. Jedino što je toga dana na stolu ostalo bio je tu i tamo koji mladi luk. Čak su i stereotipi razbijeni - žene su jednako strastveno uživale u ovoj deliciji kao i muškarci.

image

Nikola Nikolić, Nenad Pajević, Miloš Dodig

Ronald Goršić/Cropix
image

Maredo x Pretop

Privatni album
image

Maredo x Pretop

Privatni album
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix

Ono što ovog puta dodatno intrigira jest i novi meni koji će biti poslužen 10. travnja 2025. u nekoliko sljedova po cijeni od 69 EUR po osobi. Iako detalji još nisu otkriveni, očekuje se da će ekipa iz Pretopa ponovno podići ljestvicu svojim inovativnim spojem tradicionalnih sastojaka i modernih tehnika pripreme. Večera započinje u 19 sati, a rezervacije su već moguće pozivom na broj 099 457 4000.

Uzbuđenje oko ovog događaja dolazi u trenutku kada je gastro scena iznenađena vijestima da Mario Mihelj odlazi s pozicije glavnog chefa grupacije kojoj pripadaju restorani El Toro i Maredo. Mihelj je, naime, bio ključan u oblikovanju suvremenog identiteta spomenutih restorana, a njegovo nasljeđe sigurno će ostaviti traga na budućim kulinarskim projektima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
12. travanj 2025 09:02