
Zemunski Pretop, jedinstveni street food koncept koji spaja rustikalnu jednostavnost i vrhunsku gastronomiju, ponovno dolazi u zagrebački restoran Maredo. Ovaj projekt, smješten na zemunskoj pijaci, pokrenula su trojica prijatelja - kuhar Nikola Nikolić, pekar Nenad Pajević i vlasnik Java coffee pržionice Miloš Dodig. Njihova filozofija "bread & schwein & champagne" brzo je postala nezaobilazna točka za ljubitelje svinjetine i zanatskog kruha u Beogradu, a priliku pokazati zašto su tako brzo stekli popularnost imala je priliku okusiti već lani i zagrebačka publika.
Ako ste propustili njihovo prvo gostovanje u Maredu, sada ponovno imate priliku iskusiti njihov jedinstveni pristup pripremi odojka. Na prethodnoj večeri, odojak je oduševio sve prisutne - meso se topilo u ustima, dok je hrskava kožica bila savršeno začinjena. Gosti su s oduševljenjem umakali komade sourdough kruha u mnogima najbolji dio pečenja uz hrskavu kožicu - pretop (sok od pečenja), a atmosfera za stolovima bila je ispunjena smijehom i uzdasima koje izazivao užitak njihova pečenja. Jedino što je toga dana na stolu ostalo bio je tu i tamo koji mladi luk. Čak su i stereotipi razbijeni - žene su jednako strastveno uživale u ovoj deliciji kao i muškarci.
Ono što ovog puta dodatno intrigira jest i novi meni koji će biti poslužen 10. travnja 2025. u nekoliko sljedova po cijeni od 69 EUR po osobi. Iako detalji još nisu otkriveni, očekuje se da će ekipa iz Pretopa ponovno podići ljestvicu svojim inovativnim spojem tradicionalnih sastojaka i modernih tehnika pripreme. Večera započinje u 19 sati, a rezervacije su već moguće pozivom na broj 099 457 4000.
Uzbuđenje oko ovog događaja dolazi u trenutku kada je gastro scena iznenađena vijestima da Mario Mihelj odlazi s pozicije glavnog chefa grupacije kojoj pripadaju restorani El Toro i Maredo. Mihelj je, naime, bio ključan u oblikovanju suvremenog identiteta spomenutih restorana, a njegovo nasljeđe sigurno će ostaviti traga na budućim kulinarskim projektima.
Komentari
0