Francuska piletina

Kada smo u stisci s vremenom, rijetko nalazimo vremena i za kuhanje. Netko si može priuštiti odlazak u restoran, a ostali smišljaju i kuhaju jela čija priprema ne zahtijeva veliku vještinu ili mnogo vremena. Ovaj recept za piletinu jedan je od brzinskih, a uz to je i vrlo ukusan. Ono što ga čini posebnim je začin koji je kod nas nedovoljno korišten iako je riječ o mediteranskoj začinskoj biljci, baš poput origana ili timijana. Radi se o estragonu koji mnogi prepoznaju samo kao ime senfa, ali ne i kao začin, iako je u Francuskoj estragon gotovo svakodnevno na jelovniku.

S estragonom kao glavnim začinom susrela sam se upravo u Parizu, u domu jednog Normandijca i oca dvoje djece, koji je te večeri estragon stavio čak u nekoliko jela i – salatu! Piletina koju je pripremio bila je njegovo omiljeno jelo iz djetinjstva. Toliko omiljeno da je već s desetak godina zamolio baku da ga poduči kako se priprema. Mene je tom prilikom estragon kao začin posebno iznenadio i oduševio, okusom ali i činjenicom da može promijeniti čak i najobičniju zelenu salatu ili jelo s mesom i vrlo nas pozitivno iznenaditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
07. travanj 2025 14:26