Metro Junior Top Chef 2025

I ove godine biramo najboljeg mladog kuhara

Kada se strast prema kuhanju spoji s ambicijom i talentom, nastaju prava kulinarska remek-djela

I ove godine održava se gastro natjecanje - Metro Junior Top Chef 2025. Pokrenut sa željom da budući kuhari dobiju priliku pokazati svoja znanja, upoznati nove trendove u gastronomiji i kulinarstvu te dodatno razvijati svoju karijeru, taj hvalevrijedan projekt odskočna je daska za buduće vrhunske kuhare, test vlastitih granica u profesionalnoj kuhinji, ali i izuzetan poticaj za one koji su se odlučili za ulazak u svijet profesionalnog kuhanja.

Ove godine natjecanju se prvi put pridružuje svih šest Regionalnih centara kompetentnosti (RCK) - Osijek, Zabok, Opatija, Pula, Split i Dubrovnik, čime se dodatno učvršćuje uloga tog projekta u obrazovanju i profesionalnom razvoju mladih gastronomskih nada Hrvatske.

image
Sasa Buric/Cropix

Prvi krug natjecanja održat će se 12. ožujka u Zagrebu, i 13. ožujka u Splitu, a sudionici će se susresti s izazovima koji testiraju njihovu preciznost, tehniku i kreativnost. Natjecatelji će najprije pokazati svoje tehničke vještine, a zatim u ograničenom vremenu pripremiti jelo koje mora impresionirati strogi žiri, sastavljen od renomiranih gastro stručnjaka i chefova. Uostalom, Junior Top Chef 2025 nije samo natjecateljski poligon - sudionicima donosi i priliku da sudjeluju u edukacijama koje vode iskusni chefovi. Uz radionice i mentorstvo, mladi kuhari dobivaju uvid, ne samo u suvremene trendove, već i u napredne tehnike i poslovnu stranu gastronomije.

image
Lucija Ocko/Cropix

"Metro se tijekom više od dvadeset godina poslovanja na hrvatskom tržištu pozicionirao kao lider na HoReCa tržištu. Suradnja s velikim brojem restorana i hotela omogućuje nam dubok uvid u potrebe i izazove s kojima se taj sektor susreće, a jedan od ključnih je nedostatak kvalitetne i kvalificirane radne snage. Zbog toga smo projektom Metro Junior Top Chef odlučili pridonijeti osnaživanju kuharske profesije u Hrvatskoj", istaknuo je Igor Kotaran, direktor marketinga Metroa Hrvatska.

Projekt Metro Junior Top Chef gradi svojevrsni most između obrazovnog sustava i profesionalnog sektora, pomaže talentiranim mladim kuharima da steknu prepoznatljivost i otvori im vrata budućih prilika.

image

Finalisti natjecanja Metro Junior Top Chef kuhali su pred članovima žirija i publikom

Prošle godine stručni žiri najviše je impresionirala Anđela Kurilj iz Splita, a pobjednica je dobila priliku otputovati u Tursku na dvotjednu edukaciju u istanbulskom centru Gastronometro kod poznatog chefa Maksimiliana J.W. Thomaea. Drugo mjesto na natjecanju, koje uključuje i stažiranje u istoimenom restoranu najmlađeg dobitnika Michelinove zvjezdice, španjolskog chefa Alejandra Serrana, zauzeo je tada Filip Viljevac iz Osijeka. Treće mjesto na natjecanju, kao i stažiranje u cijenjenom zagrebačkom restoranu Dubravkin put kod chefa Tibora Valinčića osvojio Ivano Grgić iz Opatije.

image

Treće mjesto na natjecanju, kao i stažiranje u cijenjenom zagrebačkom restoranu Dubravkin put kod chefa Tibora Valinčića osvojio je Ivano Grgić iz Opatije; Drugo mjesto na natjecanju, koje uključuje i stažiranje u istoimenom restoranu najmlađeg dobitnika Michelinove zvjezdice, španjolskog chefa Alejandra Serrana, zauzeo je Filip Viljevac iz Osijeka. Pobjednica natjecanja je Anđela Kurilj iz Splita

Prošlogodišnje izdanje natjecanja pokazalo je ogroman interes i podršku industrije, a 2025. godina donosi još višu razinu uzbuđenja, inovacija i natjecateljskog duha.

Tko su mladi chefovi koji će ove godine svojim umijećem i kreativnošću osvojiti kulinarsku scenu? Kakva će remek-djela izaći iz njihovih ruku, koja će jela oduševiti žiri i publiku te donijeti laskave titule najboljima? Hoće li nas iznenaditi neočekivane kombinacije okusa, moderna interpretacija tradicionalnih jela, ili, pak, potpuno inovativni pristupi kuhanju? Sve to saznat ćemo uskoro, a jedno je sigurno - Junior Top Chef 2025 donosi kulinarski spektakl koji, ne samo da će pokazati visoku razinu talenta mladih kuhara, već će i postaviti nove standarde u obrazovanju, inovacijama i profesionalnom razvoju budućih majstora kuhinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. ožujak 2025 14:44