
Kiyomi, zagrebački restoran specijaliziran za azijsku kuhinju, najavio je Umi, novi meni za business ručak u četiri slijeda isključivo temeljen na sushiju i sirovoj ribi. Za 30 eura po osobi, ova ponuda uključuje miso juhu, handroll sushi, koji je inovativna verzija u obliku velikog nigirija prekrivenog tunom, chirashi, odnosno jelo s rezovima svježe ribe na sushi riži te tartar od tune, koji prezentiraju na ledenoj podlozi s jestivim cvijećem. Bit će dostupan od ponedjeljka do petka.
Podsjetimo, Kiyomi je u manje od godinu dana postao jedno od najtraženijih mjesta za azijsku hranu u Zagrebu, zahvaljujući dosljednoj kombinaciji autentičnih tehnika, kreativnih jela i pristupačnih cijena. Tako su i prošle godine uveli poslovni ručak po cijenama od 27 do 30 eura, dostupan radnim danom, koji uključuje rotirajuću ponudu jela s naglaskom na mesne specijalitete i azijske ulične klasike. Inače, njihov uobičajeni meni uključuje 8-9 sljedova, počevši od laganih poput siew maija, što su svinjske okruglice u listićima rižinog papira, ili gyoza knedlice. Zatim su tu i glavna jela kao, primjerice, yakitori ražnjići s teriyaki umakom ili tempura s povrćem, ali i deserti poput sticky ricea s mangom.
Uz to, o čemu smo pisali, ispod Kiyomija nedavno je otvoren bar Yakuza, intimni prostor s koktelima i hranom nadahnutim azijskim sastojcima. A odnedavno je ekipa iz spomenutog bara pokrenula i Geisha Club večeri, koje su dobar povod za druženje uz koktel. Namijenjene isključivo ženama, ove su večeri rezervirane za srijedu od 18 do 20 sati, a zanimljivo je dodati kako sve gošće Geisha Cluba dobivaju prvi koktel besplatno, što je odličan način da se upoznaju s vrhunskom ponudom ovog bara.
Kiyomijev Umi meni od 30 eura po osobi dokazuje da izvrsna japanska kuhinja može biti pristupačna bez žrtvovanja kvalitete. Ovaj pristup, kombiniran s rotirajućim menijima i dodatnim uslugama poput poslovnog ručka, pokazuje kako se kuhinja visokog standarda može održati pristupačnom. Time Kiyomi postaje primjer drugim restoranima - fokus na svježinu, jednostavne tehnike i pametnu logistiku mogu biti održiv put čak i u uvjetima rastućih troškova.
Komentari
0