Kad Tomaž Kavčič kuha

Predsjednici i zvijezde, svi u Vipavsku dolinu dolaze zbog chefa koji jelima budi sjećanja na djetinjstvo

Kada posjetite Gostilnu pri Lojzetu, imate osjećaj kao da ste stigli u posjet dobrim starim prijateljima. Restoran je teatar chefa Tomaža. Ovo je priča iz našeg magazina Like Hrvatska, Slovenija, Srbija zbog koje ćete rado na izlet do Slovenije

Kad je prije mnogo godina Tomaž Kavčič u kuriji Zemono stavio juhu od graha pred Renéa Redzepija, njezin okus u trenu je jednog od najutjecajnijih svjetskih chefova prenio u djetinjstvo u Makedoniji - i kao da mu je ponovno bilo devet godina, objasnio je kasnije slavni Danac. Baš kao u crtiću Ratatouille, koji je osvojio srca ljubitelja kulinarstva. A da se najpoznatiji svjetski gastronomski kritičar danas iznenada pojavi kod Kavčiča, poslužio bi mu, među ostalim, i - jotu. Njome, naime, ponosno predstavlja Sloveniju kad gostuje, kuha i predaje u inozemstvu, baš kao i svojom legendarnom goveđom juhom. Po jutru se dan poznaje, a restoran po juhi! A u Gostilni pri Lojzetu svaki dan na štednjaku krčkaju barem četiri.

Doživljaj počinje već kod drvoreda koji vodi do vrha brije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. travanj 2025 15:03