
U mirnom kvartu zagrebačke Martinovke posjetili smo Dubravku Dragun i njezinu kćer Nadu, ujedno vlasnice pečenjare “Kod Kraljice”, a one su nam pokazale kako napraviti pravo pravcati vučeno tijesto. Nadjevi su nadalje vama na izbor, igrajte se s krumpirom, sirom, špinatom, mesom, povrćem, zeljem...
Trebat će vam:
500 g glatkog brašna Tip 550 2 dl topole vode 3-4 jušne žlice ulja prstohvat soli |

U brašnu napravite udubinu gdje ćete dodavati toplu vodu, zatim postepeno mijesite dodavajući ulje i malo soli. Što duže mijesite tijesto će biti elastičnije. Napravite kuglu, premažite je s malo ulja, pokrite krpom ili posudom. Nakon što odstoji tridesetak minuta, površinu pospite brašnom, a zatim krenite razvlačiti tijesto. Nakon što ste ga razvukli do debljine približno pola centimetra nauljite ga domaćim maslacem i provjerite krajeve koji moraju biti iste debljine kao i sredina. Nakon što je tijesto ravnomjerno raspoređeno možete krenuti na raspoređivanje nadjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....