Korica limuna

Dobili ste punu kutiju/košaru/vreću domaćih, neprskanih limuna i sad niste sigurni što biste s njima?

Sok, naravno, možete vrlo lako pretvoriti u limunadu ili ga pak upotrijebiti u kuhanju, u marinadama ili kao dodatak čaju, a i koru je šteta baciti. Ako imate limune deblje kore, možete napraviti limuncine.

Ako vas pak limuncini ne privlače, možete sačuvati limunovu koricu za upotrebu u kuhanju i kolačima. Dva su načina kako domaću limunovu koricu možete uvijek imati pri ruci.

  1. Naribajte koricu limuna, zapakirajte je u male paketiće od aluminijske folije i zaledite je. Na taj će način sačuvati mnogo okusa.
  2. Naribajte koricu limuna pa je preko noći ostavite da se suši na komadu papira za pečenje. Tako osušenu čuvajte u staklenki. Na ovaj će način korica limuna izgubiti malo na okusu, ali to možete nadoknaditi tako da povećate količinu koju dodajete u kolače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
25. ožujak 2025 08:21