GRIJE DUŠU I TIJELO

KREMASTA JUHA OD BUČE: Donosimo pet odličnih recepata za jesensku poslasticu

Pumpkin soup
Ništa ne grije bolje od dobre juhe, mi smo se malo poigrali začinima pa buča može postati jako zanimljiva namirnica!

Krem-juha od žute tikve već se neko vrijeme udomaćila kod nas. Odmak od uobičajenog postiže se najlakše začinima.

  • Ako imate vremena za efektniji dojam izdubite buču i u njoj poslužite juhu
  • Tikvu prethodno možete ispeći u pećnici na 30 minuta s malo začina i meda za intenzivniji okus
  • Osim juhe tikvu može iskoristiti i za izradu njoka
  • Ako dobijete pregustu juhu možete je razrijediti s malo sirutke ili temeljcem, a možete dodati i malo bijelog vina (traminac će se lijepo slagati)
  • Ako volite intenzivnije okuse, buča se dobro slaže sa suhim trbačama ili vrganjima ili curryjem
  • Od svježih začina lijepu notu daje vlasac
  • Ako nekome na živce ide vegetarijanska dosljednost, nekoliko preprženih kockica slanine lijepo će zacvrčati i zanosno zamirisati posuti po juhi od tikve prije samog posluživanja.

Recepti koje biste mogli isprobati:

Juha od buče s pečenim lješnjacima

Juha od buče s ječmom i kobasicama

Juha od buče sa slanim muffinima

Berislava Picek

Gusta juha od buče sa crvenom lećom

Privatna arhiva

Juha od muškatne tikve

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 16:01