PROLJETNI BROJ

Magazin Dobra hrana u prodaji od četvrtka!

Niti jedno doba godine ne inspirira kao proljeće, pa smo mu posvetili gotovo svih 204 stranice novog broja magazina Dobra hrana, koji je u prodaji od ovog četvrtka, 10. travnja

Proljeće je oduvijek bilo inspiracija mnogima. Slikarima su potezi kista u to doba nekako lepršaviji, književnicima i pjesnicima riječi toplije i mekše, no i svi oni koji ne nose umjetničku crtu u sebi poprimaju svima nam poznate žar u oku, osmijeh na licu i lakoću u koraku. Ovo je godišnje doba, naravno, nepresušan izvor i za sve nas koji promišljamo o hrani. Čeznuli smo za odmakom od kratkih i hladnih zimskih dana, pa smo u proljeće zakoračili odrješito i puni nadahnuća da vam u novom broju našeg kolekcionarskog izdanja magazina Dobra hrana, koji je na kioscima od četvrtka 10. travnja, na 204 stranice donesemo pregršt inspirativnih priča i recepata, dobrih savjeta, ali i ideja kojima ćete i sami zašareniti jelovnik. Upravo u tjednima koji su pred nama tržnice i trgovine bit će pune proljetnica različitih boja, mirisa i tekstura, od kojih mogu nastati ne samo lijepa nego i okusima genijalna jela. A koliko mogućnosti imate najbolje ćete vidjeti već kad otvorite našu proljetnu abecedu i osvijestite da za svako slovo postoji barem jedna namirnica karakteristična za proljeće koju možete staviti u tanjur.

Za Dobru hranu i ovog puta pišu Petra Jelenić, Matija Bogdan, Željka Klemenčić, Saša Špiranec, ali i mnogi drugi

image

Znate li da smo za svako slovo abecede pronašli barem jednu namirnicu ili jelo? Eto, toliko je proljeće vrijedno pažnje

Magazin Dobra hrana

Nas je ovo godišnje doba inspiriralo i da se prisjetimo nekih zaboravljenih dragulja našeg kraja, kao što je premanturska rakovica koju nam je ulovio, pa sa suprugom Aldom pripremio, ribar i ugostitelj Danilo Skoko, vlasnik Bateline. Ali i klasika kao što je janjetina, o kojem čitajte u novom nastavku gastrokrimića Inspektor Karnivor.

image

Jeste li čuli za Tanju Šošić, svestranu slastičarku s Biokova?

Magazin Dobra hrana

Posjetili smo i neke osebujne ljude. Željka Klemenčić upoznaje nas s nevjerojatno kreativnom slastičarkom Tanjom Šošić koja živi podno Biokova, a Šimun Župarić s Tvrtkom - neumornim beračem divljih šparoga s Paga. Doznat ćete i tko je mlada, ali hrabra ekipa koja u potpunosti mijenja gastronomiju otoka Cresa, ali i gdje se jedu najbolji smash burgeri u Zagrebu.

image

Nakon ovog teksta poželjet ćete odmah krenuti u šumu i isprobati sve načine kako možete sačuvati medvjeđi luk

Magazin Dobra hrana

Petra Jelenić ovog nam puta otkriva kako ona korak po korak priprema tradicionalnu slasticu kremšnite, a naš suradnik Zoran Šimunić Šime uputio se u Split da bi skuhao poznatu dalmatinsku poslovicu - "u po‘ marča sipa i komarča". U avanturu, ali s patkom, upustio se Ivan Joshi Tomić, dok je Teddea Senjanović pokušala otkriti što ćemo jesti 2050. Ekipa Gastronomada obradila je medvjeđi luk na načine kako ga možemo sačuvati do kasne jeseni, a Bojana Bukvić kreirala slastice kojima je poveznica svježina.

Na kraju, ali ne i posljednje, chef Matija Bogdan vodi nas na najbolje restoransko iskustvo svojeg života, a Saša Špiranec upoznaje s dobrim duhom istarskog vinarstva.

image

Dobra hrana, proljeće 2025.

Kreativno rješenje: Vesna Veselić, fotografija: Tomislav Krišto/Cropix

Ne propustite! Novo kolekcionarsko izdanje magazina Dobra hrana na 204 stranice izlazi u četvrtak, 10. travnja!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
19. travanj 2025 00:20