![28824623](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/17/k_28824623_640.jpg)
Trikova u kuhinji nikad dosta. Od toga kako učinkovito izglancati kuhinjske površine bez uporabe kemikalija do provjere svježine namirnica.
Čišćenje hladnjaka
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/1/31/12/153830434.jpg)
Trebat će vam 1 šalica octa, 2 šalice vruće vode i 10 kapi eteričnog ulja od limuna. Ocat i vruća voda dezinficirat će površine u hladnjaku, a miris limuna dat će svjež miris. Limun možete zamijeniti eteričnim uljem naranče ili limete koji će također dati ugodan miris čistoće. Isti sastav je dobar je i za čišćenje pećnice.
Čišćenje drvene daske za rezanje
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/1/31/12/Fishcake Sandwiches on white wooden background.jpg)
Uzmite sol, i limun. Velikodušno prospite sol po drvenoj dasci i izribajte limunom. Kasnije isperite vodom i osušite. Sol i limunska kiselina izgrist će bakterije i očistiti dasku.
Svježina jaja
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/1/31/12/iStock_75715677_XXLARGE.jpg)
Uzmite posudu s hladnom vodom i u nju uronite jaja. Ako padnu na dno svježa su, ako ostanu plutati pravac-smeće.
Ljepljive palačinke
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/1/31/12/iStock_000057241770_Full.jpg)
Ako vam se palačinke lijepe za tavicu, a ne želite dodavati ulja; dodajte malo limunova soka, istučenog bjelanjka ili malo pive.
Špricanje ulja za vrijeme prženja
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/1/31/12/iStock_83350069_XXLARGE.jpg)
Ako dodate malo soli u vruće ulje, ono će manje špricati za vrijeme pohanja ili prženja.
Brže stvaranje leda
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/1/31/12/167415432.jpg)
Prema otkriću Erasta Mpebe toplija voda zaledit će se brže od hladnije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....