Kada smo ove subote posjetili Gradsku kavanu (Johann Franck), u sklopu koje se nalazi i restoran Mate Jankovića SOL tapas na hrvatski, u kojem slastice odnedavno priprema slastičarka Petra Jelenić, saznali smo da krafne koje su uveli u ponudu nude samo subotom. Zbog toga, a i zato što svi znaju kakva je Jelenić majstorica za slatko, nastala je velika, čak i pomalo očekivana pomama. Nitko nije htio ostati bez prve slasne krafne sezone, pa je Janković ovih dana objavio da će ih ipak nuditi i ostatak tjedna.
Tako će, najavio je, Petra Jelenić i njezin tim u kuhinji Soli svakog dana, osim ponedjeljka i nedjelje, peći limitiranu količinu krafni koje se mogu konzumirati u kavani ili uzeti za van. Vikendom će se krafne nuditi od 8 sati, a radnim danima od oko 9.30 sati pa sve do isteka zaliha, najavio je Janković.
Prvi okus koji su izbacili u subotu bila je kombinacija vanilije i jabuke, o čemu smo vam pisali ovdje, i taj će u ponudi biti sve do subote, kada će ponuditi novi - kombinaciju čokolade i crnog ribiza.
"Potrudit ćemo se pojačati količine jer je u subotu sve prodano u vrlo kratkom roku, što su ljudi koji duže spavaju popratili s negodovanjem", napisao je Janković na društvenim mrežama i dodao: "Nadam se da mi život čekaju sunčani dani i da ću uspjeti i ja doći do koje."
Pa, ako ste propustili isprobati Petrinu krafnu u subotu, sada imate priliku ispraviti taj propust. Sve što trebate jest zaputiti se do Trga bana Josipa Jelačića i pola posla već ste obavili. A vjerujte nam, za ovu krafnu to se isplati čak i ako živite na drugom kraju grada.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....