Moja špajza: Ana Grgić

Ana Grgić prva je žena koja se našla na čelu kuhinje zagrebačkog hotela Regent Esplanade, u dobi od 32 godine. Naslijedila je na tom mjestu Jeffreyja Vellu, a posljednje tri godine radila je kao njegova zamjenica. Ana se usavršavala i u restoranima s Michelinovim zvjezdicama. Ne štedi na mesu ni na kvalitetnoj ribi, ali ponekad ne može odoljeti McDonaldsovom sladoledu.

5 stvari koje uvijek imam u frižideru mlijeko, jogurt, tuna, rajčica, Kinder Pingui

uobičajeni doručak toplo pecivo, maslac i malo sira

uobičajena večera salata od tune

kava ili čaj? kava s toplim mlijekom

idealan obrok rižoto s tartufima

omiljeni restoran Sea Grill, Bruxelles

najdraži kuhar Jeffrey J. Vella

omiljeno bezalkoholno piće voda

omiljeno alkoholno piće domaća šljivovica

omiljena namirnica tartuf

sve ima bolji okus s… čokoladom

gastroluksuz bez kojeg ne mogu Oscietra caviar

kod kupnje hrane rastrošna sam na… ne štedim na dobrom mesu i kvalitetnoj ribi… općenito volim koristiti kvalitetne namirnice, makar one bile malo skuplje, jer to se osjeti u jelu

omiljeni kuhinjski gadget nož

comfort food opuštam se uz dobar čokoladni sladoled

lokacija za večeru iz snova restoran uz more i Oleander terasa

čokolada ili voće? čokolada

idealan desert topli tekući čokoladni kolač

slatko ili slano? slatko

omiljeni začin timijan

najdraže hrvatsko maslinovo ulje maslinovo ulje Belić

omiljeno domaće crno i bijelo vino malvazija coronica

omiljena vrsta sira paški sir

najdraža riba tuna

kad netko kaže meso, ja pomislim na… sočan odrezak

omiljena vrsta i komad mesa argentinski odrezak, ramstek

zabranjeni užitak čokolada u ponoć

junk kojem ne mogu odoljeti pomfrit i Magnum sladoled iz McDonaldsa

omiljena zimnica ajvar

što bih skuhala za romantičnu večeru jednostavno – tjesteninu s puno rajčice i bosiljka uz butelju dobrog vina

sastojci moje omiljene pizze… pikantna salama, rajËica, masline, puno sira, ljuti feferoni

nikada ne jedem… puževe i žabe… iako su specijalitet i nalaze se na meniju Le Bistroa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 21:29