Moja špajza: Arman Vukelić

Čega uvijek mora biti u njegovoj špajzi otkrio nam je ovoga tjedna Arman Vukelić, zastupnik za japanske keramičke Kyocera noževe kojemu je upravo nož najdražikuharski pribor. Iako ne kuha, nožem se služi za rezanje omiljenog mu baranjskog kulena, mortadele i vrhunskog Livanjskog i Krasnarskog sira kojih uvijek mora biti u njegovom frižideru. Arman voli pojesti dobar komad mesa, osobito s roštilja,no slabost slatko pa mu u špajzi ne smije nikada nedostajati čokolade.

5 stvari koje uvijek imam u frižideru mortadela, voćni jogurti, riblje konzerve s povrćem, Baranjski kulen i jogurt u boci

uobičajeni doručak gotovo nikad ne doručkujem, osim kad sam u hotelu

uobičajena večera večeram često nekoliko puta: u 19, 21 pa i u 23 sata. A onda me peče savjest.

kava ili čaj? čajeve pijem samo kad sam bolestan, dakle kava u svakoj prilici

idealan obrok teleći naravni odrezak s povrćem na žaru

omiljeni restoran “Kod Vukušića” Zagreb, dobra hrana, društvo i prijatna posluga

najdraži kuhar Supruga. Navikao sam se na njezin način pripremanja hrane

omiljeno bezalkoholno piće nakon sportskih uvijek naručim Iso-sport

omiljeno alkoholno piće naša piva, i to Ožujsko i Pan. Valjda sam se navikao na okus

omiljena namirnica sarma ili domaće krvavice

sve ima bolji okus s tartarom ili hrenom, ovisi što se jede

gastro-luksuz bez kojeg ne mogu isprobavanje novih jela po restoranima

kod kupnje hrane rastrošan sam na… kvalitetu, kupujem vrlo često skuplje domaće proizvode jer vjerujem da nam izvana uglavnom uvoze smeće

omiljeni kuhinjski gadget keramički nož, jer je uvijek oštar

comfort food vješalica punjena sirom ili vratinom s mladim krumpirom

lokacija za večeru iz snova negdje uz more – Sv. Juraj, lagana muzika, riba na žaru

čokolada ili voće? voće izdrži nekoliko dana u frižideru, a čokolada nastrada u rekordnom roku

idealan desert palačinke s orasima

slatko ili slano? slatko, ali često bude slano jer proradi savjest

omiljeni začin peršin, celer, ružmarin, bosiljak

najdraže hrvatsko maslinovo ulje kupio sam putem na Pelješcu od domaćih ljudi i bilo je jako dobro

omiljeno domaće crno i bijelo vino dobar Dingač, Postup, Vrbnička žlahtina ili Graševina

omiljena vrsta sira tvrdi Livanjski ili Krasnarski sir

najdraža riba škarpina i lignje

kad netko kaže meso, ja pomislim na… miješano meso sa žara

omiljena vrsta i komad mesa svinjski lungić i pikantni umak

junk kojem ne mogu odoljeti burek i to “baš burek”

zabranjeni užitak praline i bajadere

omiljena zimnica ajvar i kiselo zelje

što bih skuhao za romantičnu večeru špagete Bolognese kad bih znao

sastojci moje omiljene pizze… sir, šunka, gljive, masline, slavonske kobasice

nikada ne jedem… janjetinu, jetrica i fileke

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 03:58