
Tradicionalna manifestacija koja okuplja proizvođače zaštićenih hrvatskih pršut održat će se 25. i 26. travnja, domaćin je Šibensko-kninska županija poznata po vrhunskim zaštićenim drniškim pršutima. Tko ove godine ima najbolji pršut doznat će se drugi dan manifestacije u Šibeniku, gradu domaćinu 11. Dana hrvatskog pršuta. Ova manifestacija, koju tradicionalno organizira Klaster hrvatskog pršuta, već više od desetljeća slavi bogatu tradiciju i vrhunsku kvalitetu hrvatskog pršuta, okupljajući proizvođače, stručnjake i ljubitelje ove cijenjene delicije.
Naglasak je isključivo na zaštićenim pršutima, a Hrvatska ih ima čak četiri - krčki, drniški i dalmatinski, nositelji su EU zaštićene oznaka geografskog porijekla, a istarski EU zaštićene oznake izvornosti.
Prvi dan manifestacije namijenjen je isključivo stručnjacima i proizvođačima, dok se Dani hrvatskog pršuta dan kasnije, u subotu, 26. travnja, seli na Trg Pavla Šubića na kojem će građani i turisti moći degustirati i kupiti najbolje hrvatske pršute po promotivnim cijenama.
"Ova manifestacija iznimno je važna za jačanje brenda hrvatskog pršuta na domaćem i međunarodnom tržištu. Unatoč izazovima poput pandemije, inflacije i afričke svinjske kuge, hrvatski pršutari uspjeli su očuvati kontinuitet proizvodnje, što potvrđuje njihovu predanost i stručnost. Pozivamo sve ljubitelje vrhunske gastronomije, stručnjake i proizvođače da nam se pridruže u Šibeniku 25. travnja u D-Resortu, a građane da nas posjete na Trgu Pavla Šubića 26. travnja", poručuje Ante Madir, izvršni direktor Klastera hrvatskog pršuta.
Komentari
0