
"Nakon dvije godine ponovno smo je na vaš zahtjev vratili u našu vitrinu. Tostirani bademi, maline i karamelizirana bijela čokolada...", napisali su na službenom Instagram profilu slastičarnice O‘š kolač, vlasnice Tee Mamut, prve hrvatske slastičarke s diplomom prestižnog "The Culinary Institute of America" u New Yorku koju su završili brojni poznati chefovi, kao što je primjerice i Anthony Bourdain. Bezglutenski biskvit s tostiranim bademima, krema od maline i mousse od karamelizirane bijele čokolade ili jednostavno - Mimi, torta je koju su Splićani toliko zavoljeli pa su negodovali sve dok je ovdje nisu vratili u ponudu. A to im se sada, kako možemo vidjeti, i ostvarilo.
Na službenim internetskim stranicama slastičarnice stoga su već Mimi uvrstili i u ponudu, iz čega je vidljivo da je dostupna u dvije veličine. Ona standardna Mimi do 16 feta (Ø26) u prodaji je po 79 EUR, a moguće je naručiti i manju, do 8 feta (Ø18) po cijeni od 39 EUR. Osim Mimi, u ponudi su trenutno i torte Štorija o‘ palačinki, Šjor limun,Čikolata, Torta o‘ sira, Baskijska torta o‘ sira, Zdravka Višnja - Kokos, Deboto Jaffa, ali i Tein Mramorni.
Zanimljivim lokalnim nazivima, fokusom na kvaliteti namirnica, ručno rađenim slasticama i puno pažnje koje u jednoj od najpoznatijih slastičarnica ne samo na splitskoj, već i na cjelokupnoj domaćoj sceni, posvećuju detaljima, O‘š kolač već godinama kolačima i tortama uveseljava domaće i strane goste. Otvorena u proljeće 2017. kao prva "artisan" slastičarnica u Splitu, malo je onih koji za Teu još nisu čuli. Svoje vještine ova je slastičarka usavršavala u restoranima s Michelinovim zvjezdicama, na Olimpijskim igrama kao član tima odgovornog za gastronomsku ponudu te u nekim od najboljih hrvatskih restorana, no kod kuće je, pretvorivši hobi u posao, ipak najsretnija.
Često smo pisali o njoj i njezinim slasticama, o čemu možete čitati ovdje, a planirate li uskoro zamijesiti orahnjaču, iskušajte ovaj recept Tee Mamut.
Komentari
0